Τετάρτη, 4 Αυγούστου, 2021

Στο ζενίθ το ευρώ μετά την συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης

Η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο ενισχύθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2018, καθώς η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την τόνωση της οικονομίας μετά τη λαίλαπα του κορωνοϊού προσελκύει τους διεθνείς επενδυτές σε επενδυτικά assets της ΕΕ.

Το νόμισμα σημείωσε άνοδο 0,5% στο 1,1584 στην αγορά συναλλάγματος της Νέας Υόρκης, καθώς οι επενδυτές συνειδητοποιούν τον αντίκτυπο της συμφωνίας των ηγετών, η οποία θα διαθέσει 750 δισεκατομμύρια ευρώ για να ξεκολλήσει τις ευρωπαϊκές οικονομίες από τη χειρότερη ύφεση της μνήμης, «σφίγγοντας» ταυτόχρονα τους οικονομικούς δεσμούς μεταξύ των 27 μελών της Ε.Ε.

Το κοινό νόμισμα «πανηγυρίζει τη βελτίωση των θεμελιωδών του δεδομένων», δήλωσε η Τζέιν Φόλι, επικεφαλής στρατηγικής συναλλάγματος στη Rabobank. «Το μέγεθος του ταμείου ανάκτησης δεν είναι τεράστιο και πιθανότατα θα ήταν ανεπαρκές εάν ένα δεύτερο κύμα lockdown πλήξει την ήπειρο. Ωστόσο, το γεγονός ότι η ΕΕ κατάφερε να πετύχει έναν συμβιβασμό νωρίτερα από ό, τι πολλοί περίμεναν είναι σημαντικό ».

Τα περιουσιακά στοιχεία της περιοχής έκαναν ράλι.

Ο δείκτης DAX της Γερμανίας είναι πλέον σχεδόν θετικός από την αρχή του έτους, ενώ ο δείκτης Stoxx Europe 600 έχει προσθέσει 3,5 τρισεκατομμύρια δολάρια σε κεφαλαιοποίηση από τα χαμηλά των μέσων Μαρτίου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων