Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ στηρίζει τις προσπάθειες της Γερμανίας για έναν πολιτικό διάλογο

Την ανησυχία του ΝΑΤΟ για την ένταση στο Αιγαίο τους τελευταίους μήνες εξέφρασε ο ΓΓ της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αναφερόμενος τόσο στον μηχανισμό που έχει εγκατασταθεί για την απομείωση της έντασης μεταξύ Ελλάδας- Τουρκίας όσο και στις προσπάθειες της Γερμανίας για πολιτικό διάλογο.

Συγκεκριμένα όπως μεταδίδει η ΕΡΤ ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε πως έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό της Συμμαχίας ένας μηχανισμός για να υπάρξει μείωση της έντασης, μία «hotline» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σε 24ωρη βάση.

Επεσήμανε ότι το ΝΑΤΟ στηρίζει τις προσπάθειες της Γερμανίας για έναν πολιτικό διάλογο, και αυτό που επιδιώκει σε γενικές γραμμές είναι να πέσει η ένταση.

Απέφυγε να προχωρήσει σε σχόλια όταν ερωτήθηκε σχετικά με την ένταση την οποία πυροδοτεί η Τουρκία.

Σχετικά με την προμήθεια των S400 από τη Ρωσία, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε ΝΑΤΟ και ΗΠΑ, ο Γενς Στόλτενμπεργκ απάντησε ότι υπάρχει το «πάγωμα» των F35 από τις ΗΠΑ, ότι η Ουάσιγκτον συνομιλεί με Άγκυρα και ευρωπαϊκές χώρες για εναλλακτικές λύσεις, και κατέληξε ότι αποτελεί και εσωτερικό θέμα της Τουρκίας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων