Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022

Στον… αέρα ακόμη, η επίσκεψη Σαμαρά στην Ουάσιγκτον

Ανησυχία επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου για το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει κλείσει το προαναγγελθέν ταξίδι του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον.

Οι επιτελείς του Αντώνη Σαμαρά επιθυμούσαν η επίσκεψη στην αμερικανική πρωτεύουσα να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα,  ούτως ώστε να παραστεί στην επίσημη εκδήλωση που γίνεται στον Λευκό Οίκο για την ιστορική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Κάτι τέτοιο όμως δεν κατέστη εφικτό.

Ο μέχρι τώρα σχεδιασμός του προγράμματος του κ. Σαμαρά έχει πολλές τρύπες επομένως δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι το επόμενο διάστημα ο πρωθυπουργός θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ.

Τώρα, οι σύμβουλοι του κ. Σαμαρά τρέχουν για να προλάβουν να κλείσουν ραντεβού στον Λευκό Οίκο για το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου. Όμως η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει ανάψει ακόμη το πράσινο φως…

Στο Μαξίμου θα ήθελαν για ευνόητους το πρωθυπουργικό ταξίδι στην Αμερική να προηγηθεί του υπό σχεδιασμό ταξιδιού του στην Μόσχα . Είναι όμως και οι ρωσικές επενδύσεις που περιμένουν και οι επιτελείς του κ. Σαμαρά φοβούνται μην χαθεί το timing και μαζί μ’ αυτό και το ενδιαφέρον για αγορές των ρώσων επενδυτών.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων