Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Στον ανακριτή ο επιχειρηματίας που κατηγορείται για το ριφιφί στο Ψυχικό

Ενώπιον του 12 τακτικού ανακριτή βρίσκεται ο 58χρόνος επιχειρηματίας προκειμένου να απολογηθεί για τη διάρρηξη τεσσάρων θυρίδων σε γνωστή, συστημική, τράπεζα του Ψυχικού.

Ο κατηγορούμενος, συνοδεία αστυνομικών, οδηγήθηκε πριν από λίγο στο κτίριο 9 των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα είχε φτάσει και η σύζυγος του, η οποία αναμένεται να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης.

Για την υπόθεση έχουν απαγγελθεί σε βάρος του 58χρόνου κατηγορουμένου τρεις κατηγορίες, αυτές των διακεκριμένων κλοπών κατ΄εξακολούθηση, της απείθειας και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 58χρόνος, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες, θα καταθέσει στον ανακριτή πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα στο οποίο θα υποστηρίζει ότι δεν έχει σχέση με τη παραβίαση των τεσσάρων θυρίδων.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του θα επιχειρήσει να αντικρούσει το βασικό στοιχείο που υπάρχει στη δικογραφία σε βάρος του και αφορά στο γενετικό του υλικό που εντοπίστηκε σεμία από τις θυρίδες. Για το λόγο αυτό αναμένεται να ορίσει τεχνικό σύμβουλο.

Η πλευρά του 58χρονου φέρεται να υποστηρίζει ότι το dna του,εντοπίστηκε σε κινητό αντικείμενο και συγκεκριμένα σε ένα πλαστικό κουτί, το οποίο, όπως υποστηρίζει, δεν υπαρχει ως πειστήριο στη δικογραφία, ούτε έχει κατασχεθεί.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων