Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Στους 36 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις επιθέσεις στην Κων/πολη

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, στους 36 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη.

Σε δηλώσεις που έκανε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, ο Τούρκος πρωθυπουργός ανέφερε πως πέρα από τους 36 νεκρούς, νεκροί είναι και οι τρεις δράστες της επίθεσης. Οι τραυματίες ανέρχονται περίπου στους 150.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Γιλντιρίμ, η επίθεση έγινε στις 21.22 το βράδυ: «Έχει σημασία το γεγονός ότι η αποτρόπαια επίθεση έγινε σε μια περίοδο κατά την οποία δίνουμε, σε μεγάλο βαθμό με επιτυχία, αγώνα εναντίον της αποσχιστικής τρομοκρατίας και επίσης σε μια περίοδο που αρχίζει η ομαλοποίηση των σχέσεών μας με τους γείτονες μας», είπε, προσθέτοντας ότι «οι ενδείξεις δείχνουν ότι πρόκειται για την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος».

«Η τρομοκρατία είναι μία παγκόσμια απειλή που απειλεί όλες τις χώρες και όλα τα έθνη και πρέπει να αντιμετωπιστεί με παγκόσμια συνεργασία» πρόσθεσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε επίσης ότι «από τις 02.02 έχει ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία στο αεροδρόμιο Ατατούρκ».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων