Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Στους καταπέλτες των πλοίων οι ναυτεργάτες, ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες από την απεργία

Ταλαιπωρία για πολλούς επιβάτες που έσπευσαν από το πρωί της Τετάρτης (16/06) στο λιμάνι του Πειραιά και αναγκάζονται να αλλάξουν τα εισιτήριά τους για άλλη ημερομηνία, καθώς οι ναυτεργάτες είναι στους καταπέλτες των πλοίων, παρότι η απεργία της ΠΝΟ κρίθηκε παράνομη.

Μπαρούτι… μυρίζει η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς στους καταπέλτες των πλοίων στο λιμάνι βρίσκονται από νωρίς το πρωί οι ναυτεργάτες παρά το γεγονός ότι η απεργία τους κρίθηκε παράνομη, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να διαμαρτύρονται, καθώς δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια πλοίων.

Συγκεκριμένα, συγκέντρωση στα πλοία, που είναι δεμένα στην πύλη Ε8 στο λιμάνι του Πειραιά, πραγματοποιούν ναυτεργάτες. Ξεκίνησαν τη συγκέντρωσή τους από τις 5:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης (16/06) μετά το κάλεσμα των σωματείων τους να περιφρουρήσουν την απεργία.

Έτσι, η ταλαιπωρία είναι μεγάλη για πολλούς επιβάτες που έσπευσαν στο λιμάνι του Πειραιά για τις διακοπές τους, και αναγκάζονται να αλλάξουν τα εισιτήριά τους για άλλη ημερομηνία. Πολίτες που μίλησαν στη τηλεόραση του «ΣΚΑΪ» δήλωσαν ότι δεν έλαβαν sms ούτε email από τις εταιρείες για την κατάσταση στο λιμάνι.

Η απεργία έχει εξαγγελθεί τα 13 ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), αντιδρώντας στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο κρίθηκε παράνομη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά (αρ.απόφασης 544/2021).

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων