Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022

STRATEGY MEMO για την Ελλάδα

Για τον Αλέξη Τσίπρα έχω γράψει από καιρό πως είναι «παπατζής». Φοβάμαι όμως πως στο πρόσωπό του, βρέθηκε ο «παπάς» για να «θάψουν» την Ελλάδα. Δυναμιτίζει και υπονομεύει κάθε προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας καθώς δεν έχει αντιληφθεί το εθνικό διακύβευμα, παραμένοντας όμηρος του αριστερίστικου εξτρεμισμού του.

Μεταδίδοντας καθημερινά η Αθήνα την εικόνα αυτού του «εθνικού μπάχαλου», το διεθνές κλίμα επιδεινώνεται σε βάρος της χώρας μας. Οι πάντες, έστω και για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, σχηματίζουν τη γνώμη πως η Ελλάδα πρέπει να θυσιαστεί ως «Ιφιγένεια» για να φυσήξει ξανά ούριος άνεμος στα πανιά της παγκόσμιας ανάπτυξης. Λάθος ή σωστό, δεν έχει σημασία. Το σημαντικό είναι πως αυτό πιστεύουν και προς τα εκεί οδηγούν τα πράγματα, αφού δεν υπάρχει εθνική ηγεσία για να προσδιορίσει τις ζώνες άμυνας και να δώσει τον αγώνα της.

Η κρισιμότητα των στιγμών θέτει εκ των πραγμάτων τον Ανώτατο Άρχοντα προ των ευθυνών του. Τα σύγχρονα Συντάγματα κατοχυρώνουν την αρχή του ανεύθυνου του Προέδρου της Δημοκρατίας και η υιοθέτηση της συγκεκριμένης αρχής, θεσπίζεται για την ενίσχυση και τη διαφύλαξη του κύρους του ιδίου ενόψει κρίσιμων εθνικών περιστάσεων. Αυτές οι περιστάσεις ήρθαν. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν υπάρχει για να διαπληκτίζεται με διαδηλωτές στις παρελάσεις και για να κάνει δηλώσεις για να φοβερίσει τον Σόιμπλε.

Εξοχότατε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, δωρίσατε τον Προεδρικό σας μισθό στο Ελληνικό Δημόσιο αλλά δυστυχώς αυτό δεν αρκεί. Η πατρίδα χρειάζεται πολλά περισσότερα από εσάς. Ήρθε η ώρα να υψώσετε το ανάστημά σας ως ιστορική προσωπικότητα, προκειμένου να σωθεί η Ελλάδα και να εγγυηθείτε την ενότητα του λαού και του έθνους.

Από το Προεδρικό Μέγαρο πρέπει να βγει κυβέρνηση. Με βάση την ετυμηγορία του ελληνικού λαού που είχε πλήρη επίγνωση για το ποιους ψηφίζει και γιατί, η μόνη βιώσιμη κυβέρνηση μπορεί να σχηματιστεί από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία 168 εδρών.

Εξοχότατε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, με την μακρά πολιτική εμπειρία και τη σοφία σας εξηγείστε στους τρεις αρχηγούς των εν λόγω κομμάτων πως ακόμη κι αν δεν θέλουν να το κάνουν για την πατρίδα, είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν για την πολιτική τους επιβίωση. Αυτή τη γλώσσα, κάτι μου λέει, πως θα την καταλάβουν καλύτερα.

Εξηγείστε στον κ. Σαμαρά πως αν δεν συμφωνήσει τον περιμένουν ποσοστά της ΠΟΛΑΝ.

Εξηγείστε στον κ. Βενιζέλο πως αν δεν συμφωνήσει τον περιμένουν ποσοστά του ΚΟΔΗΣΟ, απ’όπου και ξεκίνησε την πολιτική καριέρα του.

Εξηγείστε στον κ. Κουβέλη πως αν δεν συμφωνήσει τον περιμένουν στην καλύτερη περίπτωση ποσοστά του παλιού ΚΚΕ εσωτερικού, διότι ο συγχωρεμένος ο Λεωνίδας Κύρκος ήξερε να παίζει και ωραία φυσαρμόνικα κι έπαιρνε καμιά ψήφο παραπάνω.

Εξοχότατε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, αφού τους βάλετε να συμφωνήσουν στο σχηματισμό κυβέρνησης απευθυνθείτε με διάγγελμά σας στον ελληνικό λαό προς τον  οποίο, πάνω κάτω, θα πρέπει να πείτε τα εξής:

«Ελληνίδες, Έλληνες,

Αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη του σχηματισμού κυβέρνησης της χώρας, κάτω από κρίσιμες συνθήκες γι αυτήν και ολόκληρο τον Ελληνισμό. Με στηρίζει όμως η πεποίθηση ότι και οι μεγαλύτερες δυσχέρειες μπορούν να αντιμετωπιστούν με επιστράτευση όλων των δυνάμεων και όλων των αρετών του Έθνους.

Για αυτό και απευθύνομαι σε όλους σας και ειδικά προς τη νεολαία και σας ζητώ να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων. Η ομόνοια, η σύμπνοια, η συμφιλίωση αποτελούν εθνική επιταγή. Είναι επίσης αυτή την ώρα εθνική επιταγή η σωφροσύνη, η ψυχραιμία και η συνειδητοποίηση των ευθυνών.».

Στη συνέχεια Εξοχότατε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας σημειώστε στο διάγγελμά σας δύο βασικά στοιχεία:

1. Οι Έλληνες τιμάμε το λόγο μας και τις υπογραφές μας, για αυτό και στα 3.000 χρόνια της καταγεγραμμένης ιστορίας μας δεν έχουμε κάνει πράγματα για τα οποία θα πρέπει να ντρεπόμαστε για πάντα. Αυτό σημαίνει πως θα τηρήσουμε τις συμφωνίες μας με τους δανειστές μας, αφού καλώς ή κακώς, υπογράφησαν.

2. Οι Έλληνες φέρνουν ενώπιον των ευθυνών τους και όλους τους άλλους προκειμένου να μάθουν να τιμούν και αυτοί τις υπογραφές τους και να μην είναι αυτό που λέμε στην Ελλάδα «πούστηδες», με την ηθική έννοια του όρου. Αυτό σημαίνει πως το Ελληνικό κράτος αναλαμβάνει οργανωμένη πρωτοβουλία με τη συνδρομή και χωρών που διαθέτουν αντίστοιχη νομική εμπειρία όπως το Ισραήλ, προκειμένου με βάση τη συμφωνία του Λονδίνου οι πολεμικές αποζημιώσεις που δεν πληρώθηκαν το 1953, να εξοφληθούν όπως σαφώς προβλέπεται σε περίπτωση επανένωσης της Γερμανίας. Τα χρέη της Γερμανίας προς την Ελλάδα υπολογίσθηκαν πρόσφατα στα 565 δισεκατομμύρια ευρώ. Επιστημονικός συνεργάτης της ελληνικής πλευράς προτείνεται ο Γερμανός ιστορικός Α. Ritschl ο οποίος μελετώντας την υπόθεση και προκειμένου να προστατεύσει τα εθνικά συμφέροντα της χώρας του, έχει προτείνει πως η καλύτερη λύση σήμερα για την Ελλάδα και τη Γερμανία, μεταξύ δηλαδή φίλων και εταίρων, είναι ο συμψηφισμός χρεών.

Λόγω της νομικής φύσης αυτής της εθνικής πρωτοβουλίας θα πρέπει ο Φώτης Κουβέλης να αναλάβει τα καθήκοντα του Πρωθυπουργού, παράλληλα με αυτά του Υπουργού Δικαιοσύνης.

Εξοχότατε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, στο αυριανό post θα εμπεριέχεται και η προτεινόμενη σύνθεση της νέας κυβέρνησης προκειμένου να διευκολυνθεί το δύσκολο έργο σας.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων