Σάββατο, 29 Ιανουαρίου, 2022

Στροφή 180 μοιρών προς ΣΥΡΙΖΑ ο ΔΟΛ

Γράφει ο Δημήτρης Κατσαρός,

Οι τακτικοί αναγνώστες εφημερίδων και ειδικά εκείνων που ανήκουν στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, ίσως έτριβαν τα μάτια τους την Κυριακή βλέποντας το πρωτοσέλιδο του Βήματος. «Η ευκαιρία της Αριστεράς» ήταν ο πρωτοσέλιδος τίτλος του Βήματος που εκδίδει το εκδοτικό συγκρότημα Ψυχάρη, το οποίο μέχρι πρότινος στήριζε δυναμικά τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Αυτές τις μέρες τα μέσα επικοινωνίας αναφέρονται σε μια μεγάλη στροφή που παρατηρείται από μερίδα του τύπου, προς το μέρος του ΣΥΡΙΖΑ. Το άρθρο του Βήματος της Κυριακής που έδωσε τον τίτλο του στο πρωτοσέλιδο και υπογράφεται από το διευθυντή της εφημερίδας, έχει τίτλο «Η ιστορική ευκαιρίας της Αριστεράς». Ο συγγραφέας σχολιάζοντας πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση αναφέρει ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές τότε «θα πρόκειται για μια αλλαγή ιστορικών διαστάσεων». Ο ίδιος αναφέρει την εκτίμησή του ότι «η ελληνική κοινωνία κινείται εμφανώς προς τα αριστερά» ενώ κάνει λόγο για «μια μοναδική επιλογή στα ελληνικά πολιτικά χρονικά, αποκρούοντας φόβους και ιστορικές εμπειρίες».

Η στροφή στην οποία αναφερόμαστε είναι πρωτόγνωρη για τους αναγνώστες της εφημερίδας ειδικά μάλιστα αν θυμηθούμε το πρωτοσέλιδο των Νέων, εφημερίδα που ανήκει επίσης στο ΔΟΛ, ένα χρόνο περίπου, που είχε δημιουργήσει κόντρα της εφημερίδας και του ΣΥΡΙΖΑ. Τότε ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει ότι «το πιο συμπαγές και σταλινικό μπλοκ είναι το μνημονιακό μιντιακό που εκφράζεται κατά κύριο λόγο το βράδυ από το Mega και το πρωί από ΤΑ ΝΕΑ»

Αναφορικά δε στο Mega, σημειώνεται από δημοσιεύματα, ότι οι μεγαλομέτοχοι του τηλεοπτικού σταθμού που αποτέλεσε για χρόνια επικοινωνιακό προπύργιο του ΠΑΣΟΚ και πρόσφατα και της ΝΔ, αναζητούν πλέον έναν αριστερό για τη θέση του σχολιαστή ειδήσεων. Σε αυτά αναφέρεται ακόμη και το όνομα του Θανάση Καρτερού, αρθρογράφου της Αυγής. Ο ίδιος πάντως διαψεύδει ότι υπάρχει οποιαδήποτε επαφή με το ΔΟΛ και το Mega.

Πληροφορίες αντλήθηκαν από
tvxs.gr
iefimerida
Πρώτο Θέμα

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων