Τετάρτη, 4 Αυγούστου, 2021

Süddeutsche Zeitung: Ο «αριστερός σωτήρας» της κυβέρνησης

«Αριστερός σωτήρας». Έτσι τιτλοφορεί το ρεπορτάζ της η γερμανική Süddeutsche Zeitung καλύπτοντας τα περί υποψηφιότητας του Φώτη Κουβέλη για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

«Στο πόκερ για την Προεδρία Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος έχουν στο μανίκι ως άσσο τον Φώτη Κουβέλη. Από κοινού με τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δεν συμπληρώνουν βέβαια τις 180 ψήφους που απαιτούνται για την εκλογή Προέδρου. Ελπίζουν ωστόσο στους 20 ανεξάρτητους βουλευτές που απεύχονται πρόωρες εκλογές, μιας και δεν έχουν ελπίδα επανεκλογής», αναφέρει σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Παρόλα αυτά, οι 180 ψήφοι ακόμη και με τον Φώτη Κουβέλη ως υποψήφιο δεν φαίνεται ότι θα συγκεντρωθούν εύκολα. Χθες η ΔΗΜΑΡ εκτός από αιφνιδιασμένη, εμφανίστηκε και διχασμένη, με τον Σπύρο Λυκούδη, που εκφράζει την στροφή προς την κεντροαριστερά να υποστηρίζει την υποψηφιότητα, και από την άλλη τον βουλευτή Γιάννη Πανούση που έχει ταχθεί υπέρ της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει.

Σήμερα, μιλώντας “στο Κόκκινο” η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνα Ξυροτύρη, δήλωσε ότι «δεν θα ψηφίσω πρόεδρο της Δημοκρατίας». Τόνισε, δε, πως αυτή η θέση εκφράζει ένα μεγάλο τμήμα της Δημοκρατικής Αριστεράς.

«Δεν διαβλέπω να υπάρξει αλλαγή των πολιτικών στη κατεύθυνση που θέλει η ΔΗΜΑΡ μέχρι την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας» εξήγησε η Α. Ξυροτύρη που πρόσθεσε πως θα πρέπει να επεκταθούν οι συμμαχίες πέραν της σημερινής κεντροαριστεράς προς τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να διαμορφωθεί ένα προοδευτικό πρόγραμμα για τη διακυβέρνηση της χώρας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων