Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022

Super League 1: Σε ρυθμό… πανδημίας η Λίγκα – Τι θα γίνει με τα play off και το Κύπελλο

Σε αγώνα δρόμου προκειμένου να καλύψει ημερομηνίες και… αγωνιστικές προϋποθέσεις θα επιδοθεί το επόμενο διάστημα η ποδοσφαιρική Λίγκα στην Ελλάδα, καθώς αναμένεται το τελικό «οκ» της κυβέρνησης για την επανέναρξη των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων, μετά την καραντίνα που επιβλήθηκε λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Το διήμερο 6-7 Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσουν τα play offs και στις 19 Ιουλίου να ολοκληρωθούν: αυτό είναι το σχέδιο της Superleague για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, το οποίο συζητήθηκε χθες Δευτέρα στο ΔΣ.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα υπάρχουν 13 πιθανές ημερομηνίες (“slots”) για 10 ματς, έτσι ώστε αν προκύψει οποιοδήποτε κρούσμα κορωνοϊού να υπάρχουν «κενές» ημερομηνίες (πέντε μέρες καραντίνα για κάθε ομάδα σε περίπτωση κρούσματος). Το πλάνο για τα play out (7 αγωνιστικές) προβλέπει προς το παρόν ένα ματς, καθε Κυριακή.

Αυτή η πρόβλεψη, βέβαια, δεν λύνει οριστικά και αμετάκλητα το πρόβλημα αν παρουσιαστεί κρούσμα κορωνοϊού σε κάποια ομάδα, όμως παρέχει ένα “μαξιλαράκι” στη Λίγκα για να διαχειριστεί το θέμα χωρίς η ομάδα στην οποία θα έχει παρουσιαστεί το κρούσμα να χάσει ένα παιχνίδι (ή και δύο σερί παιχνίδια) άνευ αγώνος. Επισημαίνεται, επίσης, ότι η καταληκτική ημερομηνία που έχει δώσει η UEFA για τη λήξη των πρωταθλημάτων είναι η 2α Αυγούστου: άρα υπάρχει χρονικό περιθώριο και για “επιμήκυνση” της σεζόν μετά τις 19 Ιουλίου σε περίπτωση κρουσμάτων.

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, η Λίγκα θα περιμένει και την έγκριση του “πρωτόκολλου αγώνα”, (όλοι περίμεναν και τη σημερινή οριστική απόφαση για την ημερομηνία επανεκκίνησης από το ΔΣ), ενώ όλα αυτά τα ζητήματα θα συζητηθούν και πάλι για να “επικυρωθούν” σε επόμενο ΔΣ της Λίγκας.

Οσο για τους ημιτελικούς και τον τελικό του Κυπέλλου; Το θέμα δεν συζητήθηκε στο σημερινό ΔΣ, αλλά η πρόβλεψη είναι αυτές οι τρεις αναμετρήσεις (ρεβάνς Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, ρεβάνς Αρης – ΑΕΚ και τελικός) να διεξαχθούν μετά τη λήξη των play offs. Από τις 19 Ιουλίου μέχρι το τέλος του μήνα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων