Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν αλλάζει ο κορμός και η φιλοσοφία του ν/σ για την ταυτότητα φύλου

Δεν απέκλεισαν πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ επιμέρους βελτιώσεις και νομοτεχνικές αλλαγές στο νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου, που συζητείται στην Ολομέλεια, αλλά είπαν όχι σε παρεμβάσεις που θα αλλάζουν τη φιλοσοφία και τον κορμό του.

Πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να αναγκάζεται σε υποχώρηση ως προς το άρθρο που προβλέπει τη δυνατότητα αλλαγής ταυτότητας φύλου από την ηλικία των 15 ετών, λόγω ενστάσεων και βουλευτών της συμπολίτευσης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής είχε συνάντηση πριν από την έναρξη της συνεδρίασης με τέσσερις βουλευτές που έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για διατάξεις του σχεδίου νόμου.

«Η συνάντηση πήγε πολύ καλά και ξεκινάμε στην Ολομέλεια, τη συζήτηση ενός πολύ προοδευτικού νομοσχεδίου, ενός νομοσχεδίου σε πολύ προοδευτική κατεύθυνση για τα ανθρώπινα δικαιώματα», τόνισαν οι πηγές και αναφορικά με τους τέσσερις βουλευτές είπαν ότι «είχαν κάποια ερωτήματα για γενικότερα θέματα τα οποία συζητήθηκαν ενδελεχώς».

«Επειδή ξεκινάει η κοινοβουλευτική διαδικασία, ο κορμός και η γενική φιλοσοφία που φιλοδοξούμε να νομοθετηθεί αύριο το μεσημέρι είναι αυτός που τίθεται σήμερα προς συζήτηση», πρόσθεσαν, χωρίς να αποκλείουν κάποιες αλλαγές ή νομοτεχνικές βελτιώσεις, που όμως δεν θα αλλάζουν τον κορμό του νομοσχεδίου.

Επίσης, μετέφεραν την αίσθηση πως από πλευράς υπουργού Δικαιοσύνης δεν διαφαίνεται πρόθεση για αλλαγές στη φιλοσοφία του.

Οι ίδιες πηγές δεν παρέλειψαν να επισημάνουν ότι σημείο που χρήζει αποσαφήνισης είναι η στάση της Ν.Δ.. «Αν η Ν.Δ. πραγματικά θέλει να συμβάλει στο διάλογο, εμείς προφανώς είμαστε ανοιχτοί. Αν όμως η Ν.Δ. ψάχνει προφάσεις για να φύγει επειδή είναι διαιρεμένη, τότε δυσκολεύει το πεδίο συναίνεσης. Εμείς σε κάθε περίπτωση διεκδικούμε να έχουμε συναίνεση με δυνάμεις του ευρύτερου δημοκρατικού κέντρου, οι οποίες έχουν εκδηλώσει μια προοδευτική αντίληψη για αυτά τα ζητήματα και πιστεύουμε ότι σε αυτό το ζήτημα μπορεί να υπάρξει μια ευρύτερη πλειοψηφία», τόνισαν.

σχετικα αρθρα

213 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img