Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021

Σχέδιο δολοφονίας των Βρετανών πριγκήπων Κάρολου-Ουίλιαμ από έναν «κοκκινομάλλη»

Κρίθηκε ένοχος 37άχρονος Βρετανός ο οποίος αισθανόταν περιθωριοποιημένος εξαιτίας των κόκκινων μαλλιών του για την κατηγορία ότι σχεδίαζε τη δολοφονία των πριγκίπων Καρόλου και Ουίλιαμ, με το σχέδιο να τους ακολουθήσει στη διαδοχή ο κοκκινομάλλης αδερφός τους Χάρι.

Ο Μαρκ Κόλμπορν, υπέρμαχος της ανωτερότητας της λευκής φυλής, κρίθηκε ένοχος από τους ενόρκους για τον σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων. Ο δικαστής Τζον Μπίβαν είπε ότι η ποινή που θα επιβληθεί σε αυτόν τον «πολύ παράξενο άνθρωπο» για μια «πολύ παράξενη υπόθεση» θα ανακοινωθεί στις 3 Νοεμβρίου.

Ο Κόλμπορν διακηρύσσει την αθωότητά του. Ωστόσο το 2014 είχε συλληφθεί ξανά όταν ο ετεροθαλής αδερφός του κατήγγειλε ότι βρήκε στο σπίτι της οικογένειας στο Σαουθάμπτον χημικά προϊόντα και «ύποπτα» έγγραφα.

Στο ημερολόγιό του ο 37χρονος έγραφε ότι ήθελε να φυτέψει μια σφαίρα στο κεφάλι του Καρόλου», του πρωτότοκου γιου της βασίλισσας Ελισάβετ, που είναι πρώτος στη σειρά διαδοχής.

Τον προστατεύουν, αλλά όχι υπερβολικά. Θα θυσίαζα τη ζωή μου για έναν πυροβολισμό. Σκοτώστε τον Κάρολο και τον Ουίλιαμ για να γίνει βασιλιάς ο Χάρι. Σκοτώστε τους τυράννους, έγραφε ξεχνώντας προφανώς ότι ο Ουίλιαμ την εποχή εκείνη είχε ήδη αποκτήσει ένα αγοράκι που προηγείται του Χάρι στη σειρά διαδοχής.

Από τις 2 Μαΐου, ο Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ έχουν και ένα κοριτσάκι που επίσης προηγείται του Χάρι. Θέλω μαζικά αντίποινα, μια τρομοκρατική επίθεση που θα προσελκύσει την προσοχή στα βάσανά μας, όχι μόνο τα δικά μου αλλά και των αδελφών μου σε όλον τον κόσμο. Θέλω ο κόσμος να παρακολουθήσει τη μεταμόρφωσή μου, αυτήν ενός εκπροσώπου της φτωχής κοινότητας των κοκκινομάλληδων που συνεχώς την υποτιμούν, σε έναν στρατιωτικό τρομοκράτη, είχε γράψει στις σημειώσεις του ο Κόλμπορν.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων

spot_img