Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

Σχολεία για προσφυγόπουλα – Ποια μαθήματα θα διδάσκονται

Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τη δημιουργία σχολικών δομών σε κάθε χώρο φιλοξενίας μεταναστών μέσα στο καλοκαίρι αποκαλύπτει η εφημερίδα Αυγή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα για την υλοποίηση του σχεδίου το υπ. Παιδείας συνεργάζεται με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που ήδη δραστηριοποιούνται στην εκπαίδευση παιδιών μέσα στους καταυλισμούς. Στην κατεύθυνση αυτή θα αξιοποιηθεί και η πολύτιμη συμβολή εθελοντών εκπαιδευτικών που ήδη στηρίζουν όσες δομές λειτουργούν τώρα, γράφει η εφημερίδα.

Ήδη. η αρμόδια επιτροπή που έχει συγκροτήσει το υπουργείο Παιδείας έχει καταγράψει τις εκπαιδευτικές ιδιότητες και τις ανάγκες σε κάθε καταυλισμό. Προτεραιότητα στα θερινά σχολεία θα δοθεί στις ξένες γλώσσες και στην πληροφορική.

Την ίδια ώρα. υπο την αναπληρώτρια υπουργό Σία Αναγναστωπούλου προγραμματίζεται ένα θερινό πανεπιστήμιο με τίτλο «Πέρα από την προσφυγική κρίση-Σπουδάζοντας στην Ευρώπη». Σε αυτό θα διδάσκουν, όπως γράφει η Αυγή, Έλληνες και Ευρωπαίοι ακαδημαϊκοί σε εθελοντική βάση γύρω από τέσσερις θεματικές:

  1. Ευρωπαϊκός Πολιτισμός
  2. Ανθρώπινα δικαιώματα και citizenship
  3. Πληροφορίες για το σύστημα ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη και τρόπος εισαγωγής
  4. Γλώσσα (ελληνικά και αγγλικά).

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων