Πέμπτη, 7 Ιουλίου, 2022

Συγγραφείς ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα μυθιστόρημα για την πανδημία

Ένα από τα πρώτα μυθιστορήματα για την πανδημία θα είναι μια συνεργατική προσπάθεια των Μάργκαρετ Άτγουντ, Τζον Γκρίσαμ, Celeste Ng και άλλων συγγραφέων.

Το Ίδρυμα Σωματείου Συγγραφέων στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με τον εκδοτικό οίκο Houghton Mifflin Harcourt Books & Media για να δημοσιεύσει το «Fourteen Days: an Unauthorized Gathering».

Η ιστορία ξεκινά σε μια ταράτσα του Μανχάταν το 2020, καθώς ο ιός εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο και οι εύποροι εγκαταλείπουν την πόλη.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Μυθιστοριογράφων και Συγγραφέων Ντάγκλας Πρέστον βρήκε την ιδέα ως έναν τρόπο για να συγκεντρώσει χρήματα για το Ίδρυμα.

«Στο Σωματείο, συνειδητοποιήσαμε ότι είχαμε την ευκαιρία σε αυτούς τους σκοτεινούς καιρούς να κάνουμε κάτι θετικό, που θα φέρει αλλαγή, μέσω της δημιουργίας αυτού του ασυνήθιστου λογοτεχνικού έργου. Τα ανθρώπινα όντα αντιμετώπιζαν πάντα την τραγωδία λέγοντας ιστορίες και αυτό το βιβλίο θα ήταν η απάντησή μας στην COVID-19 » είπε ο Πρέστον.

Η συγγραφέας του «Hunger Games» (Αγώνες Πείνας), Σούζαν Κόλινς έκανε μια «μεγάλη» δωρεά στο Ίδρυμα για να υποστηρίξει το έργο. Η Άτγουντ επιμελείται το βιβλίο «Fourteen Days» και βοήθησε να επιστρατευτεί ένα ευρύ φάσμα συντελεστών, συμπεριλαμβανομένων των Ντέιβ Έγκερς, κ.ά.

Το «Fourteen Days» έχει προγραμματιστεί προς το παρόν να κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2022.

«Οι χαρακτήρες μυθοπλασίας στην ταράτσα του Μανχάταν στο« Fourteen Days «έχουν πολλά να πουν ο ένας στον άλλο για τη ζωή κατά τη διάρκεια της πανδημίας και ακόμη περισσότερο για τη ζωή γενικά, κάποιες φορές σε συζητήσεις, διαφωνίες ή απόλυτες διαμάχες – και μερικές φορές βρίσκοντας λύση σε απρόσμενες στιγμές ενσυναίσθησης και σύνδεσης» ανέφερε η Μάργκαρετ Άτγουντ σε δήλωσή της.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων