Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021

Συγκίνηση και χαμόγελα: Η Γουχάν γιορτάζει την άρση του lockdown μετά από δύο μήνες

Η Wuhan, από την οποία ξεκίνησε η πανδημία του κοροναϊού έδωσε τέλος στο καθεστώς απομόνωσης, που κράτησε δύο ολόκληρους μήνες, την Τετάρτη. Ωστόσο παραμένει ανησυχία για δεύτερο κύμα εξάπλωσης του ιού, με περιορισμό των μετακινήσεων των κατοίκων σε μια βόρεια πόλη της Κίνας, την Suifenhe.

Οι κάτοικοι της πόλης, ακολουθώντας το μοτίβο απομόνωσης της Wuhan, υποχρεούνται να παραμείνουν στο σπίτι τους, και μόνο ένα μέλος της οικογένειας μπορεί να μετακινείται για τα απαραίτητα κάθε τρεις ημέρες, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Περίπου 55.000 άνθρωποι αναμένεται να αναχωρήσουν με τρένα από τη Wuhan την Τετάρτη. Περισσότεροι από 10.000 ταξιδιώτες έχουν ήδη εγκαταλείψει μέχρι στιγμής την πόλη με αεροπλάνο, καθώς οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Tianhe συνεχίζονται, ενώ οι πτήσεις προς Πεκίνο και και διεθνείς προορισμούς δεν έχουν ακόμη αποκατασταθεί.
«Είμαι πολύ χαρούμενη που επιστρέφω σπίτι σήμερα», δήλωσε η εργαζόμενη Liu Xiaomin στο πρακτορείο Reuters, καθώς στεκόταν με τις βαλίτσες της στον σιδηροδρομικό σταθμό της Wuhan.

Το τέλος της καραντίνας στη Wuhan συνοδεύτηκε με τη φωταγώγηση κτιρίων και γεφυρών και το μήνυμα «ηρωική πόλη», τίτλος που αποδόθηκε στη Wuhan από τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζίνπινγκ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων