Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022

Συγκλονιστικό βίντεο: Η ζωή υπό την συνεχή απειλή των ισλαμιστών δολοφόνων (ΒΙΝΤΕΟ)

Χιλιάδες άνθρωποι στη Νιγηρία ζουν καθημερινά υπό το φόβο των τζιχαντιστών της Μπόκο Χάραμ, η οποία επιδιώκει να ιδρύσει στην πολυπληθέστερη αφρικανική χώρα ένα ακόμα Χαλιφάτο, όπου θα εφαρμόζεται μόνον η Σαρία.

Στο βίντεο εμφανίζονται γονείς και γείτονες των τουλάχιστον 200 κοριτσιών που τον περασμένο Απρίλιο έπεσαν θύματα απαγωγής από την ισλαμιστική δολοφονική οργάνωση.

Όπως εξομολογούνται στην κάμερα οι κάτοικοι του Τσίμποκ, ζουν κάθε μέρα με το φόβο, ότι οι ισλαμιστές μακελάρηδες θα επιστρέψουν για να συνεχίσουν τις κτηνωδίες.

«Μερικές φορές δεν κοιμόμαστε καθόλου», αναφέρει μια από τις απελπισμένες γυναίκες, ενώ μία άλλη ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να βρει τα κορίτσια τους.

Αντιθέτως, ισχυρίζεται, ότι συνεργάζεται με την Μπόκο Χάραμ και στηρίζει τις αγριότητες που διαπράττουν.

Τραγική ειρωνεία: Λίγες μόλις ώρες μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, η Μπόκο Χάραμ κατέλαβε την πόλη.

«Το Τσίμποκ καταλήφθηκε από την Μπόκο Χαράμ», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ιερέας Ένοκ Μαρκ, η κόρη και η ανιψιά του οποίου είναι μεταξύ των 219 κοριτσιών τα οποία κρατούν ακόμη οι τζιχαντιστές.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Sahara Reporters ανέφερε, επικαλούμενο μαρτυρίες κατοίκων, ότι οι σφαγείς μπήκαν στην πόλη και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο κέντρο της, όπου ανακοίνωσαν ότι το Τσίμποκ αποτελεί τμήμα του Ισλαμικού Χαλιφάτου που έχει ιδρύσει η Μπόκο Χαράμ.

Υπάρχουν πληροφορίες για πολλούς νεκρούς.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων