Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι CEO στην Ελλάδα

Φως στο βάθος του τούνελ φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να βλέπουν οι διευθύνοντες σύμβουλοι των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, σύμφωνα με όσα τουλάχιστον καταγράφει η PwC, στο πλαίσιο της της 16ης Παγκόσμιας Ετήσιας Έρευνάς της για τους CEOs.

To 62% των συμμετεχόντων για την Ελλάδα δήλωσαν «σίγουροι/σχετικά σίγουροι» για τις προοπτικές αύξησης των εσόδων της επιχείρησής τους κατά τους επόμενους 12 μήνες, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά το 2011 ήταν 46% και το 2010 μόλις 27%. Αισιοδοξία, η οποία μάλλον κινείται σε ρεαλιστικά πλαίσια, αφού εμφανίζονται ιδιαίτερα σκεπτικοί ως προς τις εξελίξεις στη διεθνή οικονομία, την ευμετάβλητη οικονομική ανάπτυξη της χώρας, καθώς και τη διαχείριση του δημοσίου ελλείμματος και χρέους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον (άνθρωποι της αγοράς γαρ) έχει η εκτίμησή τους πως για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, απαραίτητη είναι η δημιουργία καινοτομίας και ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να έχει τον κύριο ρόλο σε αυτό. Μάλιστα ένα στους δυο δηλώνει ότι σκοπεύει να αλλάξει τη στρατηγική του προκειμένου να ενισχυθεί η καινοτομία και να αυξηθεί η έρευνα και η ανάπτυξη.

Ένας στους δύο, επίσης, δήλωσε ότι η επιχείρησή του επηρεάζεται αρνητικά από ένα κλίμα έλλειψης εμπιστοσύνης και ότι το κράτος δεν έχει κινηθεί ικανοποιητικά (κατά την περίοδο όπου διεξήχθη η μελέτη Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος του 2012) για να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον φιλικό για τις επιχειρήσεις που θα προσελκύσει επενδύσεις. Οι διευθύνοντες σύμβουλοι ζητούν από το κράτος να εντείνει τις δράσεις για την κίνηση κεφαλαίων που θα δώσουν στην οικονομία της χώρας την ώθηση που χρειάζεται.

ΥΓ: Αυτοί τα λένε, το ζήτημα είναι ακούει κανείς;

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων