Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Ο Γέροντας Παϊσιος ανακηρύσσεται Άγιος

Γράφει ο Δημήτρης Κατσαρός

Σύμφωνα με το εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων Romfea.gr, του οποίου ο δημοσιογράφος Αιμίλιος Πολυγένης επικαλείται αποκλειστικές πληροφορίες, η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου προχώρησε στην αγιοκατάταξη του Γέροντος Παϊσίου. Το σχετικό επίσημο ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου αναμένεται μέσα στην ημέρα.

Ο Γέρων Παϊσιος είχε ήδη λάβει τη θέση αγίου στη συνείδηση πολλών ορθοδόξων Χριστιανών και όχι μόνο ελλήνων. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ανθρώπων που είχαν βάλει τη φωτογραφία του στο εικονοστάσι τους. Είναι γεγονός ότι πρόκειται για μια αγιοκατάταξη που δε συνέβη πολλά χρόνια μετά την κοίμηση του αγιοποιημένου προσώπου, όπως είναι συνηθέστερο. Αυτό συνέβη επίσης πριν από ένα χρόνο, στις 27 Νοεμβρίου του 2013, όταν η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου ανακήρυξε Άγιο τον Γέροντα Πορφύριο, επίσης σπουδαία σύγχρονη γεροντική μορφή.

Οι συγκίνηση ανάμεσα σε ανθρώπους που γνώρισαν προσωπικά τον Γέροντα Παϊσιο αλλά και μέσα από πλήθος συγγραμμάτων για αυτόν, είναι μεγάλη. Τα λεγόμενά του έγιναν συχνά αντικείμενο εκμετάλλευσης για πολιτικές σκοπιμότητες ή και αντικείμενο χλεύης. Από σήμερα πλέον ανήκει επισήμως στις τάξεις των Αγίων της του Χριστού Εκκλησίας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων