Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2021

Σύμβουλος Μέρκελ: «Η Ελλάδα παίζει με τη φωτιά», «Να μην κάνουν πίσω οι ευρωπαίοι»

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

«Η Ελλάδα παίζει αυτή τη στιγμή με τη φωτιά», είναι η δήλωση στη γερμανική εφημερίδα Westdeutschen Allgemeinen Zeitung, του συλβούλου της Άγκελα Μέρκελ και επικεφαλής της «επιτροπής σοφών» της γερμανικής κυβέρνησης, Κρίστοφ Σμιτ, αναφορικά με την ανθρωπιστική κρίση που θα επέλθει στην Ελλάδα σε περίπτωση Grexit ή Greccident.

«Οι επιπτώσεις θα ήταν τεράστιες αν η Ελλάδα αποχωρούσε από τη ζώνη του ευρώ» ήταν η δήλωση του Σμιτ. O Σμιτ κάλεσε επίσης τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να μην υποχωρήσουν στις απαιτήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για εγκατάλειψη της πορείας των μεταρρυθμίσεων.

Ιδιαίτερα προκλητικοί παραμένουν οι παράγοντες στη γερμανική κυβέρνηση προσπαθώντας να επεναφέρουν στην κοινή γνώμη την τρομοκρατία και τον εκβιασμό του grexit. Κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον κ. Σμιτ ότι στην Ελλάδα υπάρχει ήδη ανθρωπιστική κρίση η οποία σε μεγάλο βαθμό έχει προκληθεί από την προτεινόμενη από τους εταίρους μας πολιτική. Σίγουρα η ανθρωπιστική κρίση θα ήταν μεγαλύτερη με μία ανεξέλεγκτη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, όμως η συνέχιση της πολιτικής των μνημονίων δεν εμπνέει πλέον καμία ελπίδα για βιώσιμη λύση στην ελληνική οικονομική κρίση. Αν η επιτροπή οικονομικών εμπειρογνωμόνων θέλει όντως να λέγεται «σοφή» θα πρέπει να μιλά πιο συνετά στην πορεία των δύσκολων διαπαραγματεύσεων.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων