Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

Συμφώνησαν Μπουτάρης και εργαζόμενοι της καθαριότητας

Βρέθηκε η “χρυσή” τομή ανάμεσα στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, με αποτέλεσμα να “παγώσει” η συμφωνία με τον ιδιώτη για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Ύστερα απο πολύωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο, ο κ. Μπουτάρης εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις ικανότητες των εργαζομένων, υπογραμμίζοντας πως αποφασίστηκε να καθαρίσει η πόλη έως την Κυριακή.

“Σέβομαι και έχω εμπιστοσύνη στις ικανότητες των εργαζομένων πως μέχρι την Κυριακή θα είναι καθαρή η πόλη. Δεν την ενεργοποιώ τη σύμβαση με τον ιδιώτη, εφόσον έχω τη διαβεβαίωση ότι θα καθαρίσουν τους δρόμους” είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Ο κ. Μπουτάρης υποστήριξε πως οι εργαζόμενοι αποδέχτηκαν την πρόταση να βγουν αυξημένα συνεργεία για την αποκομιδή για να κρατηθεί η πόλη σε ανεκτά επίπεδα καθαριότητας, ενώ επανέλαβε πως ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του κεντρικού δήμου Κώστας Ξανθοπουλος δήλωσε ικανοποιημένος “όχι γιατί πήρε πίσω ο δήμαρχος τη σύμβαση με τον ιδιώτη, αλλα γιατί τον πείσαμε πως με τη δουλειά μας αξίζουν οι συνάδελφοι. Θα συνεχίσουμε την αποκομιδή με ενισχυμένο προσωπικό”.

Σύμφωνα με τον κ. Ξανθόπουλο, έως την Κυριακή θα έχει συγκεντρωθεί το 90% των απορριμμάτων, ενώ μέσα σε ένα διήμερο -από το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας έως σήμερα το πρωί- μαζεύτηκαν περίπου 1000 τόνοι.

Η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονικης Κλεοπάτρα Χοροζίδη είπε πωε “προσωρινά αποτρέψαμε την εμπλοκή του ιδιώτη με παρεμβάσεις μας” και πως “ο δήμαρχος είπε οτι το παγώνει και δεν το παίρνει πίσω”, προσθέτοντας πως “με αίσθημα ευθύνης ενισχύουμε το προσωπικό ασφαλείας”.

Κριτική από τον Στ. Καλαφατη

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης άσκησε κριτική στον δήμαρχο για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα της αποκομιδής.

“Ακόμη ένα πυροτέχνημα με υπογραφή Μπουτάρη. Ο ιδιώτης στα σκουπίδια. Η λύση μας δικαιώνεται και ο δήμαρχος έρχεται στα λόγια μας”.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων