Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

Συμφωνία συνεργασίας Ινδίας-Ελλάδας

Η Ινδία και η Ελλάδα συμφώνησαν την Τρίτη να εμβαθύνουν τη διμερή συνεργασία τους σε ένα φάσμα σημαντικών τομέων, περιλαμβανομένων του εμπορίου, της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας και της ενέργειας, ενώ υπέγραψαν συμφωνία για την πρώτη απ’ ευθείας αεροπορική σύνδεση των δύο χωρώ.Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Ελλάδα εξέφρασε, επίσης, την υποστήριξή της στην επιδίωξη της Ινδίας να γίνει μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η Ινδή υπουργός Εξωτερικών Σούσμα Σουαράτζ και ο έλληνας ομόλογός της Νίκος Κοτζιάς  -ο οποίος πραγματοποίησε τετραήμερη επίσκεψη στη χώρα- είχαν εκτεταμένες συνομιλίες που κάλυψαν ολόκληρο το φάσμα των διμερών σχέσεων, ενώ ασχολήθηκαν επίσης με μείζονα περιφερειακά και πολυμερή θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ινδικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται ότι οι συνομιλίες μεταξύ των δύο υπουργών επικεντρώθηκαν στην οικοδόμηση στενότερης συνεργασίας στους τομείς του εμπορίου και των επενδύσεων, της γεωργίας, της ναυτιλίας, του πολιτισμού και του τουρισμού.

«Οι δύο υπουργοί είχαν συνομιλίες για διάφορες πλευρές των διμερών σχέσεων καθώς και για σημαντικά περιφερειακά και πολυμερή ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων