Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

Συναγερμός για τον ιό που κατάφερε να «χακάρει» την Sony – Οι συμβουλές του FBI προς τις υπόλοιπες εταιρίες

Πριν από περίπου μια εβδομάδα, ένας εξαιρετικά επικίνδυνος ιός κατάφερε να εισχωρήσει στα συστήματα της Sony, δημιουργώντας στην γνωστή Ιαπωνική εταιρία μεγάλα προβλήματα. Λίγες μέρες μετά, το FBI προειδοποιεί όλες τις εταιρίες για τις τρομακτικές ικανότητες του νέου δημιουργήματος των επίδοξων hacker.

Το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να ελίσσεται με εξαιρετική ευκολία ανάμεσα στα δεδομένα ενός υπολογιστή, λαμβάνοντας πλήρως τον έλεγχο του. Η Sony Pictures Entertainment ήταν το πρώτο θύμα του, όμως δεν σημαίνει πως θα είναι και το τελευταίο. Για αυτόν τον λόγο, το FBI φρόντισε να προειδοποιήσει τις αμερικανικές εταιρίες, περιγράφοντας την λειτουργία του νέου ιού και παρέχοντας πληροφορίες για την αντιμετώπιση του.

«Πρόκειται για μια συντονισμένη επίθεση στον κυβερνοχώρο, με καταστροφικές συνέπειες για τις εταιρίες που προσβάλλονται. Είναι ένας μεγάλος κίνδυνος για τις αμερικανικές επιχειρήσεις.» δήλωσε ο Τομ Κέλερμαν, διευθύνων σύμβουλος της ασφαλείας του κυβερνοχώρου. Το κακόβουλο λογισμικό πριν «αδρανοποιήσει» τα συστήματα της Sony είχε προσβάλλει άλλες εταιρίες με έδρα στην Ασία και στην Μέση Ανατολή.

Ο νέος ιός των είναι ένα πραγματικό… αριστούργημα από τους hackers. Εχει την δυνατότητα να αποσπά όλα τα δεδομένα από τους σκληρούς δίσκους ενός υπολογιστή, αποτρέποντας τον ακόμα και να ανοίξει. Στην περίπτωση της Sony, το ύπουλο λογισμικό κατάφερε να απενεργοποιήσει κάθε mail της εταιρίας αλλά και να «παγώσει» κάποια από τα κεντρικά της συστήματα.

Ο φόβος του FBI για περαιτέρω επιθέσεις είναι μεγάλος και για αυτό το λόγο το αμερικανικό γραφείο ερευνών έστειλε ένα εκτενές mail σε πολλές από τις εταιρίες της χώρας, προειδοποιώντας για τις δυνατότητες του ιού. Ανάμεσα στις σελίδες του mail βρίσκονται και οι τρόποι καταπολέμησης όμως, όπως παραδέχεται το FBI, αν προσβληθεί κάποια εταιρία τότε είναι πραγματικά δύσκολο να μην αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων