Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά από απόπειρα κλοπής εκρηκτικών

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ημέρες στις Ένοπλες Δυνάμεις έπειτα από δυο απόπειρες εισβολής σε στρατόπεδα στα οποία φυλάσσονται εκρηκτικά και αντιαρματικά όπλα! Το νέο περιστατικό σημειώθηκε είκοσι λεπτά μετά τα μεσάνυχτα στο στρατόπεδο στη Μαλακάσα, όταν δύο άγνωστοι δράστες προσπάθησαν να κόψουν την περίφραξη και να εισβάλουν στον χώρο του στρατόπεδο όπου, μεταξύ άλλων, φυλάσσονται πολλά εκρηκτικά βλήματα.

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας από τον A/ΓEEΘA Μ. Κωσταράκο και την οποία μεταφέρει το Πρώτο Θέμα, στο στρατόπεδο σήμανε συναγερμός και οι άγνωστοι δράστες ετράπησαν σε φυγή, ενώ παράλληλα ειδοποιήθηκε η ΕΛ.ΑΣ.

Ωστόσο, όπως μεταφέρει το Πρώτο Θέμα, το πιο ανησυχητικό στοιχείο είναι ότι σύμφωνα με τις αρχές υπάρχουν ενδείξεις πως πίσω από την χθεσινή απόπειρα κλοπής κρύβονται τρομοκράτες οι οποίοι αναζητούν εκρηκτική ύλη. Όμως και λίγο πριν τα Χριστούγεννα, άλλο ένα παρόμοια περιστατικό -το οποίο ανακοινώθηκε σήμερα πρώτη φορά- είχε σημάνει συναγερμό στις αρχές. Τότε, άγνωστοι είχαν επιχειρήσει να μπουν σε στρατόπεδο της Κορίνθου, έχοντας πιθανότατα ως σκοπό την κλοπή αντιαρματικών όπλων.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων