Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Συνάντηση Κοτζιά – Ιερώνυμου. Ο ΥΠΕΞ συνεχίζει να μας εκπλήσσει

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δείχνει να έχει πολύ καλή συνεννόηση με τα στελέχη της νέας κυβέρνησης, προς το παρόν. Ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μπορεί να κατάγεται πολιτικά από την κομμουνιστική αριστερά, ωστόσο σπάει πολλές προκαταλήψεις που θα τον ήθελαν να αντιμετωπίζει δυσκολίες συνομιλίας με παραδοσιακούς «θεσμούς» όπως είναι η ελλαδική Εκκλησία.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν εχθές για μια συζήτηση της οποίας η ατζέντα συμπεριλάμβανε μεταξύ άλλων την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων στη Μέση Ανατολή και την στήριξη των πατριαρχιών εν μέσω της Ουκρανικής κρίσης. Σχετικό δημοσίευμα του Βήματος έκανε λόγο για μακρόχρονη φιλία που συνδέει τους δύο άνδρες και για πολύ θερμό κλίμα στη συνάντησή τους.

Ο Νίκος Κοτζιάς, συγγραφέας του βιβλίου «Πατριωτισμός και Αριστερά» εκπλήσσει πολλούς συναδέλφους του από τον συντηρητικό χώρο, με τη γραμμή που έχει ακολουθήσει βάζοντας ψηλά στην ατζέντα του Υπουργείου Εξωτερικών ζητήματα των ελληνικών κοινοτήτων σε χώρες που βρίσκονται σε κρίση όπως η Ουκρανία, αλλά ακόμη περισσότερο με ζητήματα προστασίας χριστιανικών πληθυσμών στη Μέση Ανατολή και αλλού.

HTML tutorial

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων