Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Συνάντηση Σαββίδη με Αλαφούζο-Μελισσανίδη!

Ραγδαίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να προκαλέσει η σημερινή εσπευσμένη άφιξη του Ιβάν Σαββίδη στην Αθήνα και τα σημαντικότατα ραντεβού έχουν προγραμματιστεί εντός της ημέρας με Αλαφούζο και Μελισσανίδη!

Ο Σαββίδης εμφανίζεται όχι απλώς προβληματισμένος, αλλά εξοργισμένος από τη στάση της διαιτησίας απέναντι στην ομάδα του και από την απάθεια των ποδοσφαιρικών αρχών απέναντι στο εισαγγελικό πόρισμα Κορέα περί λειτουργίας «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο και στην άσκηση διώξεων σε 16 πρόσωπα.

Και προφανώς ο Σαββίδης εννοεί τα περί ανάληψης σοβαρών πρωτοβουλιών από την πλευρά του ΠΑΟΚ για να αλλάξει το τοπίο στο πρωτάθλημα και στη λειτουργία των θεσμών, της ΕΠΟ, της αθλητικής δικαιοσύνης και της Λίγκας.

Δεν είναι τυχαίο ότι το αιφνίδιο ταξίδι του ιδιοκτήτη του Δικέφαλου στην Αθήνα όπως αποκαλύπτει το sdna.gr και οι διαδοχικές συναντήσεις που θα έχει με τους Αλαφούζο και Μελισσανίδη προκύπτουν την ώρα που επιμένει στη σκέψη της αποχώρησης του ΠΑΟΚ από τη Σούπερ Λίγκα ώστε να ταρακουνήσει το «σύστημα» και να οδηγήσει σε έναν σεισμό που θα επιφέρει ριζικές ανατροπές στον χώρο!

HTML tutorial

Το συγκεκριμένο ζήτημα, δηλαδή της απόσυρσης του ΠΑΟΚ από το πρωτάθλημα, είναι ένα από αυτά που θα πέσουν στο τραπέζι των συζητήσεων του αφεντικού του με τους Αλαφούζο και Μελισσανίδη σύμφωνα με το sdna.gr. Ο Σαββίδης θα ενημερώσει τους ισχυρούς άνδρες του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ για το σχέδιό του και προφανώς θα τους ζητήσει να συντονίσουν τη δράση τους, να δυναμώσουν τη φωνή τους και να συγκροτήσουν ένα αρραγές μέτωπο που θα απαιτήσει την επιβολή της νομιμότητας στο ποδόσφαιρο και την πάταξη της διαφθοράς.

Ο Σαββίδης εμφανίζεται αποφασισμένος να μπει -με κάθε κόστος- στα χαρακώματα κόντρα στο σημερινό «καθεστώς». Και θέλει σε αυτόν τον πόλεμο που θα ξεκινήσει να έχει δίπλα του όλες τις δυνάμεις που επιθυμούν την εκ βάθρων αλλαγή της ελληνικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας προς την κατεύθυνση της διαφάνειας και της ισονομίας.

Οι Σαββίδης, Αλαφούζος και Μελισσανίδης είχαν και στο παρελθόν σχετικές συζητήσεις, αλλά αυτές είχαν περισσότερο χαρακτήρα ανάλυσης των δεδομένων και ανταλλαγής προβληματισμών και πληροφοριών.

Αυτή τη φορά, ο Σαββίδης θα ζητήσει από τα αφεντικά του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ να βγουν όλοι μαζί μπροστά, να αναζητήσουν τη σύμπραξη κι άλλων συμμάχων και να δείξουν μαζικά και με ενωτικό πνεύμα ότι είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη συνέχιση της παρούσας κατάστασης.

Είναι γνωστές, άλλωστε, οι πάγιες θέσεις και των Αλαφούζου και Μελισσανίδη, οι οποίες κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος σε επίπεδο αρχών με εκείνες του Σαββίδη. Κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθεί και στις σημερινές κρίσιμες μεταξύ τους διαβουλεύσεις στην Αθήνα.

Και απομένει να διαπιστώσουμε πώς θα αποφασίσει να κινηθεί η «συμμαχία των τριών ισχυρών» ώστε να πετύχει το… ακατόρθωτο: το ποδόσφαιρο να σπάσει τα δεσμά της αμφισβήτησης, να παίζεται μόνο μέσα στα γήπεδα και να ξαναγίνει ελκυστικό για το κοινό.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων