Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

Συνάντηση Τραμπ – Ερντογάν: «Δεν έσπασε ο πάγος»

Ο Ντόναλντ Τραμπ, σε μια προσπάθεια αποκατάστασης των σχέσεων με την Αγκυρα, υποδέχτηκε στις ΗΠΑ τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αντιδρά στο αμερικανικό πλάνο να εξοπλίσει Κούρδους μαχητές στη Συρία.

«Δεν έσπασε ο πάγος»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα έχει «μακρές και παραγωγικές» συζητήσεις με τον Τούρκο ομόλογό του, τον οποίο υποδέχθηκε στο Οβάλ Γραφείο τρεις ημέρες πριν ταξιδέψει ο ίδιος στη Μέση Ανατολή. «Είχαμε καλή σχέση και θα την κάνουμε ακόμη καλύτερη», ανέφερε ακόμη. Ομως, ο Ερντογάν από την πλευρά του ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ δεν πρέπει να συνεργαστούν με το YPG, μία ομάδα την οποία η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση και την οποία σκοπεύει να εξοπλίσει ο Τραμπ.

«Είναι απολύτως μη αποδεκτό να θεωρηθεί το YPG ως εταίρος στην περιοχή και θα είναι ενάντια στην παγκόσμια συμφωνία την οποία έχουμε κάνει», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το AFP. «Με τον ίδιο τρόπο, δεν θα έπρεπε ποτέ να επιτρέψουμε σε αυτές τις ομάδες που θέλουν να αλλάξουν εθνικές ή θρησκευτικές δομές στην περιοχή να χρησιμοποιήσουν την τρομοκρατία ως πρόσχημα», πρόσθεσε.

«Σαφώς η νίκη του Τραμπ οδήγησε στη δημιουργία νέων προσδοκιών για την Τουρκία και την περιοχή στην οποία βρίσκεται. Γνωρίζουμε ότι η νέα αμερικανική διοίκηση δεν θα αφήσει να χαθούν αυτές οι ελπίδες», ανέφερε ακόμη ο Ερντογάν.

«Αντιμετωπίζουμε έναν νέο εχθρό στη μάχη ενάντια στην τρομοκρατία και ξανά επιζητούμε να δώσουμε αυτή τη μάχη μαζί», δήλωσε ο Τραμπ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων

spot_img