Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Συνάντηση Τσίπρα – Κωνσταντοπούλου: Αντικρουόμενα μηνύματα

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Λίγες μόνο ώρες μετά την ψήφιση της δέσμης προαπαιτούμενων μέτρων που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα, η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, η οποία έλαβε τέλος στις 2.30 το μεσημέρι. Εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου, η Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι «είχε μια ειλικρινή και εις βάθος συζήτηση με τον πρωθυπουργό για όλες τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών αλλά και για τις θεσμικές πρωτοβουλίες που επιβάλλονται από πλευράς κοινοβουλίου και θεσμικών εκπροσωπήσεων σε σχέση με τη θωράκιση της δημοκρατίας.»

Επίσης σημείωσε ότι στο πλαίσιο της συζήτησης, «εξέθεσε εκείνα που κατά την άποψή της αποτελούν απαιτούμενα βήματα και πρωτοβουλίες σε σχέση κυρίως με την άμυνα της χώρας στο ζήτημα του χρέους». «Είναι αδιαπραγμάτευτη η κοινή στράτευση στην υπηρέτηση των συμφερόντων του λαού και σε τέτοιες στιγμές όπου δοκιμάζονται οι πολιτικές τοποθετήσεις και οι θεσμικές εκπροσωπήσεις έχει σημασία οι εκπρόσωποι των θεσμών με ειλικρίνεια ακόμα και με διαφορετικές προσεγγίσεις να μιλούν με ευθύτητα», δεν παρέλειψε να τονίσει, επίσης η Πρόεδρος της Βουλής.

Ξεκαθάρισε με κάθε τρόπο, την επιθυμία της να παραμείνει στο πλευρό του πρωθυπουργού και να μην συμμετέχει σε κανενός είδους διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως άλλωστε έχουμε δει να λέγεται λίγο έως πολύ και από άλλους εκπροσώπους της ομάδας των διαφωνούντων.

Λίγη μόνο ώρα μετά, τα μηνύματα που έρχονταν από το Μέγαρο Μαξίμου ήταν σε ελαφρώς διαφορετικό κλίμα από της δηλώσεις της Προέδρου της Βουλής. Αν και πηγές του Μεγάρου Μαξίμου σημείωναν μετά τη συνάντηση, ότι η επιλογή της ΠτΔ να διαφοροποιείται από τη συλλογική κατεύθυνση της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που τη στηρίζει είναι απολύτως σεβαστή, εντούτοις ο Αλέξης Τσίπρας της εξέφρασε την άποψή του ότι αυτή η επιλογή προκαλεί «θεσμική δυσαρμονία». Δεν θα είναι εύκολο ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει έτσι και πολύ πιθανόν οι χαμηλοί τόνοι σήμερα, θα υψωθούν απότομα σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός επιλέξει στις εκλογές του Σεπτεμβρίου να αποκλείσει τους διαφωνούντες από τις λίστες των υποψηφίων.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων