Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Συνάντηση Τσίπρα, Μέρκελ και Ολάντ, πριν τη Σύνοδο Κορυφής

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής που ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο.

Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα αρχίζει με προγραμματισμένη συνάντηση με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Στη συνάντηση αυτή είναι πιθανό να παρευρεθεί και ο γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, καθώς ο έλληνας πρωθυπουργός επιθυμεί να διερευνήσει τις προθέσεις των δύο σημαντικών ευρωπαίων ηγετών σχετικά με τους όρους της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να προχωρήσει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, καθώς στην κυβέρνηση θεωρούν ότι κάτι τέτοιο θα ελαφρύνει την κατάσταση στην Ελλάδα.

Η Άνγκελα Μέρκελ ξεκαθάρισε ότι η Ευρώπη δε θα δώσει λευκή επιταγή στην Άγκυρα, αν και επέμεινε ότι στόχος είναι να υπάρξει συμφωνία για να υπάρξει ίση κατανομή βαρών σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

HTML tutorial

Σχετικά με την απελευθέρωση της βίζας για την Τουρκία, η Μέρκελ δήλωσε πως δεν θα υπάρξει καμία χαλάρωση στους όρους κι ότι η Άγκυρα θα πρέπει να πληροί όλα τα κριτήρια για να γίνει αποδεκτή η εφαρμογή της.

Η επιθυμία της Τουρκίας για μεγαλύτερη χρηματοδότηση γίνεται αποδεκτή και όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι έτοιμα να ανταποκριθούν, αφού πρόκειται να καλυφθούν οι ανάγκες των προσφύγων.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων