Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2021

Συνεχίζεται ακάθεκτη η άνοδος του Bitcoin

Το Bitcoin κάνει ράλι και κανείς δεν ξέρει γιατί… Το ψηφιακό νόμισμα έχει σημειώσει άνοδο άνω του 17% από τις 20 Ιουλίου, ενώ στο ίδιο διάστημα ο δείκτης Dow Jones έχει υποχωρήσει σχεδόν στο 2% και τα κρούσματα του κορωνοϊού ξεπέρασαν τα 4,3 εκατ. στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η τιμή του ψηφιακού νομίσματος σήμερα βρίσκεται στα 11.202 δολάρια.

Η άνοδος καταγράφεται μετά την απόφαση της Εποπτικής Αρχής νομισμάτων την περασμένη εβδομάδα που επιτρέπει στις τράπεζες να διακρατούν κρυπτονομίσματα. Μέχρι τώρα, οι τράπεζες και τα fund απέφευγαν το bitcoin και τα άλλα κρυπτονομίσματα ανησυχώντας για τους ρυθμιστικούς κανόνες – αν και οι τράπεζες πιθανότατα δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν στην πρόσφατη απόφαση και η τρέχουσα ανοδική πορεία του bitcoin ξεκίνησε πριν αυτήν ληφθεί.

Το ράλι θα μπορούσε να οφείλεται στην μεγάλη αβεβαιότητα που κυριαρχεί στα χρηματιστήρια και οδηγεί τους επενδυτές στην αναζήτηση ενός «εναλλακτικού» ασφαλούς καταφύγιο έναντι των μετρητών και των μετοχών. Οι τιμές του χρυσού πραγματοποιούν επίσης ράλι και υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν ότι το bitcoin ίσως είναι ο «χρυσός της τεχνολογικής εποχής».

Ωστόσο, η αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει η πανδημία κυριαρχεί στα χρηματιστήρια εδώ και μήνες και τα κρυπτονομίσματα έχουν ένα ιστορικό μεγαλύτερης αστάθειας αλλά και απρόβλεπτων ράλι και προς τις δύο κατευθύνσεις.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων