Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022

Συνεχίζεται η εξέλιξη της Citroen C5

Το 2018 αρκετές πηγές ανέφεραν πως η νέα Citroen C5 θα κυκλοφορήσει το 2020 και μάλιστα θα έχει αρκετά αισθητικά στοιχεία από το εντυπωσιακό πρωτότυπο CXperrience Concept που είχε παρουσιαστεί το 2016 στο Παρίσι.

Το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα δεν φαίνεται πως θα επαληθευτεί χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως έχει εγκαταλειφθεί και το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Σύμφωνα με αναφορά στο Autonews Europe ο Laurence Hansen, διευθυντής στρατηγικού σχεδιασμού και παραγωγής της Citroen επιβεβαίωσε πως το αυτοκίνητο υπάρχει και μάλιστα είναι καταπληκτικό.

Παρά το γεγονός πως η κατηγορία των μεσαίων σεντάν έχει χάσει ένα σημαντικό μερίδιο από τα αντίστοιχου μεγέθους SUV στην ευρωπαϊκή αγορά η Citroen δεν έχει πρόθεση να την εγκαταλείψει καθώς τα σεντάν παραμένουν ιδιαίτερα δημοφιλή στην Κίνα. Οι πληροφορίες που υπάρχουν έως τώρα σχετικά με την C5 αναφέρουν πως το νέο μοντέλο θα βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2 του ομίλου PSA όπως άλλωστε και το συγγενικό Peugeot 508. Η ευχάριστη έκπληξη αναμένεται πως θα αφορά το σχεδιασμό καθώς και ο πρώην διευθυντής παραγωγής Xavier Peugeot είχε τονίσει πως ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει η κατηγορία των σεντάν θα είναι να προσφέρει κάτι φρέσκο που θα μπορέσει να κοντράρει τα SUV. Πάντως το πρωτότυπο CXperience που πιθανότατα έχει επηρεάσει το σχεδιασμό είχε μια εντυπωσιακή σιλουέτα και ίσως αυτό να έχει συνδυαστεί και με άλλες πρωτοποριακές ιδέες. Πάντως η ώρα της αποκάλυψης δείχνει να πλησιάζει.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων