Τη σημασία της απλοποίησης των αδειοδοτικών διαδικασιών για τις επιχειρήσεις, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσέθεσε ότι κανείς επενδυτής δεν θα βάλλει τα χρήματά του αν δεν γνωρίζει το χρονοδιάγραμμα κίνησης της επένδυσής του. «Εμείς πιστεύουμε στην δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας για να προσφέρουμε υψηλή και ποιοτική ανάπτυξη», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.
«Καμία χώρα δεν θα άφηνε αναξιοποίητο τον ορυκτό της πλούτο στο όνομα της δήθεν προστασίας του περιβάλλοντος» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι υπάρχουν τρόποι να προστατευθεί το περιβάλλον από αυτές τις δραστηριότητες. «Οι επενδύσεις αυτού του είδους είναι θετικές για την απασχόληση και για τα δημόσια έσοδα», κατέληξε.
Πρέπει να αλλάξει το άρθρο 16 του Συντάγματος και να επιτραπούν μη κρατικά και ιδιωτικά πανεπιστήμια, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Ωστόσο, επειδή αυτό θα πάρει χρόνο, δίνω έμφαση στο δημόσιο Πανεπιστήμιο. Οι παρεμβάσεις μας θα είναι άμεσες. Οι νόμοι Μπαλτά, Φίλη, Γαβρόγλου, θα καταργηθούν».
Είπε ακόμη ότι δεν χρειαζόμαστε κανένα συμβουλευτικό δημοψήφισμα για την αλλαγή του άρθρου 16 του Συντάγματος.
Ερωτηθείς για την στάση της ΔΑΠ στο θέμα με την αντιγραφή στο πανεπιστήμιο της Πάτρας είπε ότι «οι πρακτικές αυτές είναι απαράδεκτες γι αυτό και η άμεση απάντηση της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ».
Συνεχίζοντας στο ίδιο θέμα είπε ότι οι φοιτητές δεν πρέπει να ψηφίζουν για την ανάδειξη των πρυτανικών οργάνων. Δεν είναι η δουλειά των φοιτητών να μετέχουν στην διοίκηση των πανεπιστημίων.
Ακόμη ανέφερε ότι αλλάζει ο ρόλος της ΔΑΠ. «Δεν έχει λόγο να μετέχει σε φοιτητικές εκλογές που εκπροσωπούν τους λίγους. Δεν θέλω να ξαναδώ αφίσα της ΔΑΠ σε κανένα Πανεπιστήμιο», είπε χαρακτηριστικά.