Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Συνέντευξη Τύπου του προέδρου και CEO της Eldorado Gold Πολ Ράιτ

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά την ανακοίνωση ότι η Eldorado Gold αναστέλλει τα επενδυτικά της σχέδια στην Ελλάδα για το λόγο μη χορήγησης μίας σειράς αδειών και εγκρίσεων από το ελληνικό Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, ο κ. Ράιτ πρόεδρος και CEO της Eldorado Gold τόνισε ότι κινδυνεύουν άμεσα 1.500 θέσεις εργασίας και πρόσθεσε πως η αντιμετώπιση των ξένων επενδυτών από την ελληνική κυβέρνηση είναι ένα πολύ κακό παράδειγμα. Όπως διευκρίνισε, το προσωπικό που θα μείνει στις Σκουριές θα περιοριστεί σε 40 άτομα στο τέλος του τριμήνου, από τα 600 άτομα που απασχολούνται πλέον και τα 700 που θα έφταναν εάν προχωρούσε κανονικά το έργο.

«Η εταιρεία είναι δεσμευμένη στο έργο της, τα project είναι ανοιχτά και είμαστε σε σημείο καμπής. Η Eldorado έχει δυνατούς επενδυτές και είμαστε πρόθυμοι και  έτοιμοι να ρίξουμε χρήματα στην Ελλάδα αλλά θέλουμε να έχουμε απέναντι μας έναν αξιόπιστο συνομιλητή, κάτι που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή», επεσήμανε ο κ. Ράιτ.

Πρόσθεσε ακόμη ότι « όσοι αντιδρούν στο έργο αποτελούν μειοψηφία και βρίσκονται μακριά από το έργο».

«Έχουμε σύμβαση δεσμευτική με το ελληνικό κράτος, είμαστε σύννομοι με όλα και φροντίζουμε το έργο να είναι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας», συνέχισε, ενώ γνωστοποίησε ότι θα έχει επικοινωνία με διεθνείς αναλυτές το μεσημέρι, μετά το άνοιγμα της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς, αλλά και συναντήσεις με οικονομικούς φορείς της Ελλάδας προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση.

«Η απόφαση μας για αναστολή επενδύσεων δεν γίνεται για να προκαλέσουμε την κυβέρνηση», ξεκαθάρισε, ενώ δήλωσε αισιόδοξος ότι – παρά τα προβλήματα – η έκβαση θα είναι θετική. «Δεν σκοπεύουμε να φύγουμε από την Ελλάδα γιατί είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να επιλυθεί το θέμα».

Νωρίτερα της συνέντευξης τύπου,ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της εταιρείας είπε «Η κυβέρνηση δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς, Ίσως να πρόκειται για μια απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων, ή μια απόπειρα εκβιασμών».

Σε λίγες ώρες ο κ. Ράιτ πρόκειται να ξεκινήσει σειρά συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ξεκινώντας από τον νέο πρόεδρο της ΝΔ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων