Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Συνέντευξη Γρηγόρη Αρναούτογλου: «Μετά από τριάντα χρόνια σ’ αυτή τη δουλειά, βλέπω ότι δεν υπάρχει ο σεβασμός»

Ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής Γρηγόρης Αρναούτογλου παραχώρησε συνέντευξη στο ένθετο Plan B, που κυκλοφορεί το Σάββατο με τον “Ελεύθερο Τύπο” και στη Μαρία Λυσάνδρου.

Ο παρουσιαστής δήλωσε προβληματισμένος για το πως αντιμετωπίζονται οι παρουσιαστές που εργάζονται χρόνια στην τηλεόραση και τόνισε πως έχει χαθεί ο σεβασμός για το επάγγελμα.

Στη συνέντευξή του δήλωσε:

«Όχι “αδικημένος”… Πολύ προβληματισμένος, θα έλεγα… Όμως είναι η χώρα μας έτσι, έτσι λειτουργεί. Μετά από τριάντα χρόνια σ’ αυτή τη δουλειά, βλέπω ότι δεν υπάρχει ο σεβασμός που θα έπρεπε να υπάρχει στο επάγγελμά μας – κι αυτό συμβαίνει μόνο εδώ. Είναι λες και θέλουν να σε “τελειώσουν”, λες και περιμένουν να κάνεις την αποτυχία για να φανεί ότι πλέον δεν αξίζεις. Και δεν μιλάω μόνο για μένα, προς Θεού, δεν θέλω να παρεξηγηθώ… αυτό είναι ένα γενικότερο κλίμα.

Στην Αμερική, ας πούμε, δεν υπάρχει περίπτωση να μην εκμεταλλευτούν τους πεπειραμένους ανθρώπους. Ακόμα κι αν τελειώσει η “ιστορία” μπροστά από τις κάμερες, οι άνθρωποι αυτοί θα αφομοιωθούν σε κάποιο άλλο πόστο. Εδώ είναι σαν να λέμε “Πότε θα κάνει το λάθος ο παρουσιαστής, για να σηκωθεί να φύγει”!

Κατ’ αρχάς, θέλω να σου πω ότι είμαι πάρα πολύ υπέρ των νέων προσώπων. Την τελευταία πενταετία υπήρξε μια καταιγίδα νέων προσώπων στην τηλεόραση – και καλώς έγινε! Εγώ δεν θα κρίνω ποιος αξίζει και ποιος όχι, ούτε ποιος θα παραμείνει για τα επόμενα χρόνια. Δεν είναι η θέση μου εμένα να κρίνω ένα συνάδελφο, θα ήταν άδικο και αντιδεοντολογικό.

Απλά εγώ θέλω να τονίσω αυτό το ελληνικό φαινόμενο, να θέλουν να τελειώνουν γρήγορα τους ανθρώπους που βρίσκονται μπροστά από την κάμερα. Φαντάσου, εγώ πρωτοξεκίνησα το 1991. Ξέρεις τι με ρωτήσανε στην πρώτη μου συνέντευξη, το 1994; Το θυμάμαι σαν τώρα: “Πείτε μου λίγο, πώς νιώθετε για όταν θα τελειώσει όλο αυτό;”. Κι εγώ μόλις ξεκινούσα! Κι αυτό γίνεται συνέχεια!»

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων