Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Συνέρχεται εκτάκτως σήμερα το Συμβούλιο Υπ. Εσωτερικών της ΕΕ

Το απόγευμα της Πέμπτης θα συνέλθει το Συμβούλιο των Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, όπως ανακοίνωσε η Ολλανδική Προεδρία του Συμβουλίου.

Το Συμβούλιο συνέρχεται για να εκτιμήσει την κατάσταση μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις των Βρυξελλών και αφού προηγήθηκε αίτημα του Επιτρόπου της Κομισιόν Δημήτρη Αβραμόπουλου και της βελγικής κυβέρνησης.

Το μήνυμα του Επιτρόπου θα είναι πως τα κράτη μέλη πρέπει να αρχίσουν να συνεργάζονται ενεργά στα θέματα των μυστικών υπηρεσιών και να ανταλλάσσουν πληροφορίες – κάτι που αν συνέβαινε πολλά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.

Επιπλέον σήμερα, Τετάρτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Αποστολή των ΗΠΑ στην ΕΕ διοργανώνουν μια κοινή Ημερίδα Ασφάλειας ΕΕ-ΗΠΑ , που φιλοξενείται από την Europol στη Χάγη.

Η συνάντηση συγκεντρώνει για πρώτη φορά τους εμπειρογνώμονες από περισσότερες από 20 υπηρεσίες επιβολής νόμου και δημόσιας διοίκησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκπρόσωποι θα είναι παρόντες από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI), τον Οργανισμό για την Ασφάλεια Μεταφορών (TSA) και την Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων (CBP).

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων