Η ελληνική εκδοχή ενός αγαπημένου γλυκού, φτιαγμένη με παξιμάδια, ανθότυρο και μέλι, από τον Στέλιο Παρλιάρο.
Υλικά
Μερίδες: 12-14
Για τη βάση
150 γρ. ντάκο κρητικό τριμμένο στο μπλέντερ
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
40 γρ. αλεύρι
30 γρ. νερό
Για την κρέμα
500 ανθότυρο ή κρητικό ανθότυρο (κουρούπα)
500 γρ. τυρί κρέμα
160 γρ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. αυγό
100 γρ. κρέμα γάλακτος
Για το σερβίρισμα
αρκετό μέλι και κανέλα για πασπάλισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Για τη βάση: Ανακατεύουμε τον τριμμένο ντάκο μαζί με το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, το νερό και το αλεύρι. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι 24 εκ. Πιέζουμε πολύ καλά.
Βήμα 2
Για την κρέμα: Στο μίξερ, με το φτερό χτυπάμε το ανθότυρο με το τυρί κρέμα και την άχνη πολύ καλά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αυγό. Στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Γεμίζουμε πάνω από τη βάση με την κρέμα ανθότυρου.
Βήμα 3
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170°C για 60 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με πολύ μέλι και κανέλα.
Πηγή: olivemagazine.gr