Όταν η ομάδα των 87 συγκέντρωσε συνολικά 100 υπογραφές και κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη, δεν είχε καμία βεβαιότητα ότι αυτή θα περάσει. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν έκπληξη ακόμη και για εκείνους.
Οι 100 που υπέγραφαν το σκληρό κείμενο της μομφής γνώριζαν πως χρειάζονται ακόμη 48 ψήφους – κάτι που σήμαινε ότι έπρεπε να δοθεί σκληρή μάχη για αναποφάσιστους και «αστράτευτους». Οι περισσότεροι εκτιμούσαν ότι το αποτέλεσμα (είτε υπερ είτε κατά) θα κριθεί σε 2- 3 ψήφους το πολύ. Το ίδιο πίστευε και η προεδρική πλευρά. Με όποιον και να μιλούσες το Σάββατο, έκανε λόγο για οριακό αποτέλεσμα.
Μάλιστα πολλοί εκτιμούσαν ότι όσοι είναι στη λεγόμενη ουδέτερη, γκρίζα ζώνη, θα προτιμήσουν το λευκό, την αποχή ή θα συστρατευτούν τελικά με τον Στέφανο Κασσελάκη με το επιχείρημα ότι εξελέγη από τη βάση με μεγάλη πλειοψηφία μόλις πριν από έναν χρόνο. Τελικά φάνηκε ότι πολλοί εξ αυτών επέλεξαν να στηρίξουν την πρόταση μομφής.
Η απόφαση του Πολάκη
Κάποια μέλη, χωρίς να έχουν ιδιαίτερους δεσμούς με τους 87, φαίνεται να ακολουθήσουν την επιλογή του Παύλου Πολάκη. Πείστηκαν ότι χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας, αφού ο κ. Κασσελάκης όσο καλές προθέσεις και εάν έχει, «για πρόεδρος δεν κάνει», όπως σχολίασε καυστικά ο βουλευτής των Χανίων.
Πληροφορίες τον. θέλουν να είχε αρκετές συζητήσεις με μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, που είχαν αποφύγει να ανοίξουν τα χαρτιά τους. Ωστόσο δεν ήταν αυτός ο καθοριστικός παράγοντας.
Και η στάση του Κασσελάκη
Αρκετοί φαίνεται να άλλαξαν στρατόπεδο επηρεαζόμενοι… από τον ίδιο τον Κασσελάκη. Η προ ημερών πρότασή του για αλλαγή ονόματος στο κόμμα, σε συνδυασμό με τη χθεσινή του ομιλία, που χαρακτηρίστηκε από πολλούς διχαστική και εμπρηστική, φαίνεται να τους έπεισαν για την ανάγκη να δοθεί διέξοδο από τη βάση.
Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και ο Νίκος Παππάς, που επελέγη πριν από λίγο καιρό από τον Στέφανο Κασσελάκη για πρόεδρος της ΚΟ ομάδας, είπε απευθυνόμενος στον έκπτωτο πια αρχηγό. «Πρόεδρε, όταν υπάρχει φωτιά δεν πρέπει να τη βοηθάς να φουντώνει».
ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr