Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Tα ΕΛΠΕ επενδύουν στην εκπαίδευση

Μεγάλο ενδιαφέρον επιδεικνύει το τελευταίο διάστημα ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων στην εκπαίδευση, χρηματοδοτώντας υποτροφίες, ή προσφέροντας απασχόληση σε φοιτητές που έχουν αριστεύσει. Η πλέον πρόσφατη δράση του ομίλου στον τομέα αυτό, ήταν η ανάληψη του ρόλου του εθελοντή-συμβούλου στην πρωτοβουλία του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων με τίτλο «Εικονική Επιχείρηση».

Το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων διοργάνωσε, για όγδοη συνεχή χρονιά, μαθητικές εμπορικές εκθέσεις με τίτλο “Trade Fairs 2014” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι εκθέσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του ετήσιου εκπαιδευτικού προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση», το οποίο υλοποιείται σε πολλά γυμνάσια και λύκεια της χώρας, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας.

Ο όμιλος των ΕΛ-ΠΕ συμμετείχε στην εμπορική μαθητική έκθεση της Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens, υποστηρίζοντας με τρεις εθελοντές-συμβούλους, στελέχη του ομίλου, ισάριθμες μαθητικές επιχειρήσεις. Εκεί, οι μαθητικές ομάδες παρουσίασαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες, προωθώντας παράλληλα τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους.

Για την αξιολόγηση των συμμετοχών, η οποία γίνεται από κριτική επιτροπή βάσει πανευρωπαϊκών κριτηρίων, λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η καινοτομία, η ποιότητα, η παρουσίαση και ο αντίκτυπος που έχουν τα προτεινόμενα προϊόντα και υπηρεσίες στο περιβάλλον και την κοινωνία γενικότερα.

Η ομάδα που θα ξεχωρίσει από τις δύο εκθέσεις θα συμμετάσχει στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό «Junior Achievers-Young Entrepreneurs European Trade Fair 2014», ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στη Χάιφα του Ισραήλ στις αρχές Απριλίου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων