Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021

Τ. Αλεξιάδης: Καμία επιβάρυνση σε εισοδήματα κάτω των 12.000 ευρώ

«Δεν έχουμε στόχο να πάμε να επιβαρύνουμε ειδικά χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, περισσότερο από ό,τι είχαν επιβαρυνθεί» δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, Τρύφων Αλεξιάδης.
Κατηγορηματικά διέψευσε ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών, δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για επιβαρύνσεις στα εισοδήματα έως 12.000 ευρώ, μιλώντας στην εκπομπή “Ανοιχτά Μικρόφωνα” του Πρακτορείου 104,9 FM.

“Δεν πρόκειται να έχουμε τις επόμενες μέρες λιμούς, σεισμούς, καταστροφές και όλα αυτά που ακούτε για θέματα φορολογίας” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης και πρόσθεσε: “δεν έχουμε καινούργιους φορολογικούς νόμους, δεν έχουμε καινούργιες φορολογικές επιβαρύνσεις, εκτός αν κάποιος διαμαρτύρεται επειδή βάλαμε φόρο στα φρουτάκια”.

“Η κατεύθυνση στη φορολογική πολιτική είναι να χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο και να κάνουμε πιο δίκαιη και αναλογική την κατανομή των φορολογικών βαρών. Δεν έχουμε στόχο να πάμε να επιβαρύνουμε ειδικά χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, περισσότερο από ό,τι είχαν επιβαρυνθεί” σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, επισημαίνοντας πως “δεν υπάρχει περίπτωση να επιβαρύνουμε εισοδήματα, τουλάχιστον αυτά που είναι ως 12.000 ευρώ”, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι “μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα εκτυπωθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, θα αποσταλούν και ο κόσμος, μέχρι τέλος του μηνός, θα πρέπει να πληρώσει την πρώτη δόση”.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων