Σε πανωλεθρία εξελίχθηκαν για τον Λευτέρη Αυγενάκη οι εκλογές στις αθλητικές Ομοσπονδίες. «Καρπαζιές» τις ονόμασε γλαφυρά, σε πρωτοσέλιδό της, μια αθλητική εφημερίδα.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού εξαπέλυσε μία λυσσαλέα εκστρατεία για την άλωση του αθλητικού κινήματος, αλλά έμεινε με ολόαδεια χέρια, αφού έχασε ακόμα και εκεί όπου φυσούσε άνεμος ούριος για τα πανιά του.
Στην Ομοσπονδία της Ιστιοπλοΐας, τα σωματεία αγνόησαν τις κυβερνητικές κραυγές για διοικητικές ατασθαλίες, αδιαφόρησαν για τα δακρύβρεχτα βίντεο που κυκλοφόρησε η «αντιπολίτευση» και δεν πτοήθηκαν ούτε από το πολύκροτο σκάνδαλο Μπεκατώρου.
Η απερχόμενη διοίκηση ανανέωσε τη θητεία της -χωρίς τον μέχρι προ τινος πρόεδρο και χωρίς τον καταγγελλόμενο για σεξουαλική κακοποίηση παράγοντα- με πρόεδρο μάλιστα μία γυναίκα, τη Νίκη Αναστασίου. Ο εκλεκτός του Αυγενάκη Γιάννης Παπαδημητρίου, ο ίδιος άνθρωπος που έπσπευσε να παραιτηθεί από το Δ.Σ. σε ένδειξη συμπαράσταση προς τη Μπεκατώρου, δεν εξελέγη καν σύμβουλος.
Παρόμοιες βαριές ήττες γνώρισε η κυβερνητική «γραμμή» και σε άλλες Ομοσπονδίες όπου παίζονται ισχυρά ιδιωτικά συμφέροντα, όπως η Κωπηλασία και το Τένις.
Η επιστράτευση Ολυμπιονικών και πρωταθλητών δεν έπαιξε ιδιαίτερο ρόλο στις ισορροπίες. Στο Βόλεϊ επανεκλέχθηκε όπως αναμενόταν ο Γιώργος Καραμπέτσος χωρίς να ενοχληθεί ιδιαίτερα από την υποψηφιότητα του Μιχάλη Τριανταφυλλίδη: 191-80. Στο Τάε-Κβον-Ντο ο Μιχάλης Μουρούτσος ηττήθηκε από τον Μιχάλη Φυσεντζίδη με το εκκωφαντικό 88-35.
«Ο αθλητισμός στα χέρια των αθλητών», ήταν το αφήγημα του Αυγενάκη, αλλά είναι φανερό ότι οι περισσότεροι το θεώρησαν υποκριτικό.
Μετά τη νίκη του Κυριάκου Γιαννόπουλου και την εκθρόνιση της παράταξης Διαθεσόπουλου (με τις ισχυρές αλαζονικές τάσεις) στις αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας Κολύμβησης, ο Αυγενάκης πόνταρε τα ρέστα του στις εκλογές του ΣΕΓΑΣ.
Εάν έβγαινε νικήτρια στην αρχαιότερη Ομοσπονδία η Τασούλα Κελεσίδου, με την υποστήριξη παραγόντων βγαλμένων από τον κομματικό σωλήνα της ΝΔ (όπως ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου), η κυβέρνηση θα έσπευδε να διατυμπανίσει την αποκαθήλωση των τριών «δεινοσαύρων».
Αλίμονο όμως, τα σωματεία του στίβου στήριξαν την παράταξη του Βασίλη Σεβαστή με επικεφαλής τη Σοφία Σακοράφα, ενώ στο μπάσκετ ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μεθόδευσε την αναβολή των εκλογών και περιμένει αμετακίνητος στην καρέκλα, τουλάχιστον για ένα δίμηνο.
Ο δε Διαθεσόπουλος πρόλαβε να αυτοανακηρυχθεί …επίτιμος πρόεδρος της ΚΟΕ. Το «Τζουράσικ Παρκ» του ελληνικού αθλητισμού παραμένει πυκνοκατοικημένο, αφού και οι υπόλοιπες παλιοσειρές ανανέωσαν τη θητεία τους μέσω …εκπροσώπων, τους οποίους στήριξαν έμπρακτα.
Στην Άρση Βαρών ο εκλεκτός του Πύρρου Δήμα νίκησε εύκολα τους …αντιστασιακούς Λεωνίδη, Σαμπάνη κ.ο.κ., ενώ στο Τζούντο ο «ανανεωτικός» Βίκτωρ Σιώπης ηττήθηκε από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη με 42-21.
Οι αντοχές των διοικήσεων που στοχοποιήθηκαν από την κυβέρνηση με την αυθαίρετη (για πολλούς, αντισυνταγματική) νομοθεσία Αυγενάκη παραμένουν αλώβητες, αφού δεν φύσηξε ο θρυλούμενος «άνεμος αλλαγής» σε καμία από τις μικρότερες Ομοσπονδίες. Σημειωτέον ότι πολλές από αυτές είναι δεξιόστροφες, αλλά …άλλης φράξιας.
Οι κρίσιμες ισορροπίες στα ενδότερα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής μοιάζουν αναλλοίωτες και ο Ισίδωρος Κούβελος -της γνωστής …οικογενείας- δεν δείχνει να κερδίζει έδαφος. Τα επόμενα χρόνια, η ΕΟΕ προβλέπεται να εισπράττει σεβαστό ενοίκιο για την -έως τώρα ανέξοδη- χρήση του σταδίου από τον Ολυμπιακό.
Επαίνους και συγχαρητήρια άκουσε από το στόμα του Αυγενάκη μόνο ο Θοδωρής Ζαγοράκης, νέος πρόεδρος στην Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, αλλά και ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Ακόμα και η άνευ αγώνος νίκη του Ζαγοράκη, ωστόσο, ισοδυναμεί με κυβερνητική ήττα.
Και οι πέτρες γνωρίζουν πως αν δεν συναινούσαν οι ισχυροί (το περίφημο Big-4) του ελληνικού ποδοσφαίρου στην υποψηφιότητα Ζαγοράκη, ο λαλίστατος υφυπουργός δεν θα έβρισκε ούτε την ψήφο του.
Από τους συνολικά έξι παλαίμαχους διεθνείς που λανσάρισε ο Αυγενάκης στις εκλογές για μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ, δεν εκλέχθηκε ούτε ένας…
Πηγή: Documento.gr