Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Τα brands της μόδας και ο βιοτέχνης – δολοφόνος

Ο Mohammed Sohel Rana, ιδιοκτήτης της βιοτεχνίας ρούχων «ΝΕW WAVE STYLE» του Μπακλαντέζ, που βύθισε σε πένθος εκατοντάδες οικογένειες με την κατάρρευση του κτηρίου Ράνα Πλάζα το οποίο δεν πληρούσε τις προδιαγραφές για επαγγελματική χρήση, συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές της χώρας του.

Στο οκταώροφο κτήριο το οποίο στέγαζε βιοτεχνίες που δραστηριοποιούνταν στην παραγωγή ενδυμάτων για εταιρείες του Δυτικού κόσμου, υπολογίζεται ότι καταπλακώθηκαν περισσότερα από 3000 άτομα ενώ 350 περίπου από αυτούς βρήκαν τραγικό θάνατο στα συντρίμμια.

Ο ιδιοκτήτης, οποίος είναι και πολιτικός, εξανάγκαζε σύμφωνα με μαρτυρίες με εκφοβισμό το προσωπικό του να συνεχίσει να εργάζεται, αγνοώντας επιδεικτικά τις επανελλημένες προειδοποιήσεις της πολεοδομίας περί επικινδυνότητας του κτηρίου για το οποίο μάλιστα δεν είχε εκδοθεί ποτέ άδεια κατασκευής.

Έπειτα από την κατάρρευσή του, ο Mohammed Sohel Rana τράπηκε σε φυγή ενώ διαδηλώσεις ξέσπασαν έξω από γνωστή αλυσίδα ρούχων της Βρετανίας η οποία συνεργαζόταν με μια από τις στεγαζόμενες βιοτεχνίες στο κτήριο αυτό για την παραγωγή των εμπορευμάτων της.

Ήταν η μόνη υγιής αντίδραση που καταγράφηκε σε ολόκληρο τον κόσμο. Πέρασε και αυτή η είδηση ανάμεσα σε τόσες άλλες που αφορούν τον «αναπτυσσόμενο» κόσμο και τις παρακολουθούμε στο σαλόνι μας, τρώγοντας πίτσα και φορώντας τα αγαπημένα μας brands.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων