Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Tα δέκα κορυφαία gadget του 2014 -Αυτά που τρέλαναν τους ειδικούς

Ρολόγια που ελέγχουν τη θερμοκρασία του σπιτιού, μικρά αεροπλάνα με κάμερες, βραχιόλια που μετρούν θερμίδες και παρακολουθούν τον ύπνο και κουδούνια εξώπορτας που… ανακοινώνουν ποιος βρίσκεται έξω από αυτή. Η τεχνολογία πλέον προσφέρει τα πάντα.

Άφθονα gadget βγήκαν στην αγορά και φέτος. Συσκευές με λειτουργίες που μέχρι πριν από λίγα χρόνια είχαν θέση μόνο στα σενάρια ταινιών επιστημονικής φαντασίας. Και αυτά είναι τα 10 καλύτερα gadget της χρονιάς, σύμφωνα με το TIME:

1. Apple Watch

katalogos_17.jpeg

Aφού έβαλε ένα υπολογιστή στην… τσέπη μας, με το iPhone, η Apple θέλει να κάνει το ίδιο και με τον καρπό των καταναλωτών. Το συγκεκριμένο μόνο ρολόι δεν είναι. Εχει πρόσβαση σε εφαρμογές, φωτογραφίες, κείμενα, email, πληρωμές και μέσω του HomeKit software, ελέγχει τους θερμοστάτες του σπιτιού, τις κλειδαριές, την τηλεόραση ή τα φώτα.

2. SmartThings Starter Kit

gadget2.jpg

Kνει σχεδόν τα πάντα. Από το να στέλνει ειδοποιήσεις για το πότε γύρισαν τα παιδιά από το σχολείο στο σπίτι, μέχρι να ετοιμάζει τον καφέ πριν ξυπνήσετε. Το «δικτυωμένο» σπίτι είναι γεγονός. Το συγκεκριμένο εργαλείο συνδέει τις συσκευές με το τηλέφωνο, δίνοντας τη δυνατότητα να προγραμματίσετε τα πάντα.

3. DJI Phantom Vision+

gadget3.jpg

Drone με κάμερα, με τρομερές ικανότητες πτήσεις και πολύ καλή ανάλυση.

4. Oculus Rift Development Kit 2

gadget4.jpg

Είναι μία απόλυτα καθηλωτική συσκευή εικονικής πραγματικότητας, η πιο πολλά υποσχόμενη του είδους της, με βελτιωμένη τεχνολογία.

5. iPhone 6 Plus

apple-iphone-6-plus-1.jpg

Μεγαλύτερο, άρα και καλύτερο, κατά πολλούς. Οπότε, το νέο τηλέφωνο της Apple που παρουσιάστηκε το Σεπτέμβριο κάλυψε αυτή την απαίτηση και όχι μόνο, αφού έχει κάμερα 8 megapixel και μπαταρία με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

6. HERO4 GoPro

gadget6.jpg

Εχει καλύτερη ανάλυση από τα προηγούμενα προϊόντα της εταιρείας και αναβαθμισμένο σύστημα ήχου μεταξύ άλλων και υπόσχεται να κάνει τα βίντεο των extreme sports ακόμη πιο θεαματικά.

7. Mophie Space Pack

gadget7.jpg

Τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα του iPhone είναι η μπαταρία που τελειώνει γρήγορα και το γεγονός ότι δεν αποθηκεύει πολλά τραγούδια και φωτογραφίες. Το συγκεκριμένο gadget τα λύνει και τα δύο, προσθέτοντας 64 GB σε ό,τι αφορά τη χωρητικότητα και επιπλέον 8 ώρες ομιλίας στη «ζωή» της μπαταρίας στο iPhone 5 και 5S.

8. Jawbone UP3

gadget8.jpg

Πόσα λεπτά ύπνου REM έκανα χθες; Πόσο διαφέρουν οι σφυγμοί μου σε κατάσταση ηρεμίας και κατά τη διάρκεια της γυμναστικής; Πόσο ενυδατωμένος είμαι; Πόσες θερμίδες έκαψα ενώ έτρεχα; Το Jawbone έχει τις απαντήσεις σε όλες αυτές τις ερωτήσεις.

9. iPad Air 2

gadget9.jpg

Η Apple συνεχίζει να «χωρά» την κορυφαία τεχνολογία στη μικρότερη δυνατή συσκευή. Πρόκειται για το πιο λεπτό iPad, αλλά ταυτόχρονα το πιο ισχυρό.

10. Ring Video Doorbell

gadget10.jpg

Είναι η ιδανική εξώπορτα. Σαν να έχει έναν μόνιμο φύλακα, ανακοινώνει ποιος χτυπά την πόρτα και επιτρέπει να τους μιλήσετε, πριν ανοίξετε. Είναι ουσιαστικά ένα μικρό κουδούνι με κάμερα που επικοινωνεί με το κινητό τηλέφωνο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων