Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Τα διασημότερα παιχνίδια όλων των εποχών – Υπήρχαν στα περισσότερα παιδικά δωμάτια (ΦΩΤΟ)

Οι περισσότεροι που έχουν περάσει τα 30, αναγνωρίζουν τα πιο πολλά από αυτά. Είναι τα διασημότερα παιχνίδια όλων των εποχών, εκείνα που αποτέλεσαν το πρώτο κοινό στοιχείο ανάμεσα σε παιδιά όλου του κόσμου.

Δεν είναι μόνο τα Lego ή η Barbie, τα διασημότερα τουβλάκια και η πιο γνωστή κούκλα, αυτά που κράτησαν εκατομμύρια παιδικά χεράκια. Υπήρχαν κι άλλα παιχνίδια που έκαναν θραύση και το TIME έκανε τη λίστα με τα διασημότερα από αυτά:

LEGO

Είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παιχνιδιών στον κόσμο, με κέρδη 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια για το πρώτο εξάμηνο του 2014 σε σύγκριση με τα 2 δισ. της Mattel. Τα διάσημα τουβλάκια έκαναν ντεμπούτο το 1958.

Barbie

Σύμφωνα με την Mattel, την εταιρεία που βγάζει τη διάσημη κούκλα, μία πωλείται κάθε τρία δευτερόλεπτα. Εκανε ντεμπούτο το 1959, αλλάζοντας πάνω από 150 καριέρες.

G.I. Joe

Οι πολεμικές φιγούρες, που το όνομά τους σημαίνει Government-Issued Joe όπως ήταν δηλαδή γνωστοί οι Αμερικανοί στρατιώτες στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, πρωτοεμφανίστηκαν εν μέσω του Ψυχρού Πολέμου.

Nerf Bow and Arrow

Αυτό το διάσημο τόξο κυκλοφόρησε το 1991, από εταιρεία που μέχρι τότε ειδικευόταν σε μπασκέτες.

Chatty Cathy

Η πρώτη κούκλα που «μιλούσε» και έλεγε «Ας παίξουμε» και «Σ’αγαπώ». Εμφανίστηκε το 1959.

Easy Bake Oven

Ηταν το πρώτο παιχνίδι που επέτρεπε στα παιδιά να φτιάξουν βρώσιμο φαγητό και βγήκε στην αγορά το 1963.

Super Soaker

Το τεράστιο νεροπίστολο ήταν δημιούργημα μηχανικού της NASA, ο οποίος έδωσε στα παιδιά ένα νέο λόγο για να μπουγελώνονται το 1989.

Doc McStuffins

Παιχνίδι βασισμένο σε σειρά της Disney, που πέρυσι ξεπέρασε τις 500 εκατομμύρια πωλήσεις και ήταν η πρώτη μαύρη φιγούρα που έγινε διάσημη ανάμεσα σε όλα τα παιδιά.

Φιγούρες του Star Wars

Οι φανατικοί της σειράς ξεκίνησαν τη συλλογή τους το 1977 με αυτές τις φιγούρες.

View-Master

Ο τρόπος που εκατομμύρια παιδιά χάζευαν εικόνες γνωρίζοντας όλο τον κόσμο κυκλοφόρησε στην αγορά το 1939.

Κύβος του Ρούμπικ

Η υπέρτατη σπαζοκεφαλιά. Πάνω από 350 εκατομμύρια έχουν πουληθεί τα τελευταία 40 χρόνια, από τότε που το δημιούργησε στη Βουδαπέστη ο καθηγητής αρχιτεκτονικής Ερνο Ρούμπικ.

Leap Pad

Κυκλοφόρησε το 1999 και βοθά τα παιδιά να μάθουν να διαβάζουν, ενώ παίζουν και έρχονται σε επαφή με την τεχνολογία.

«Λαχανούλης»

Η κούκλα αυτή ήταν η πρώτη που δεν συνδεόταν με μία διάσημη ταινία, κόμικ ή τηλεοπτικό πρόγραμμα και όλοι ήθελαν να αποκτήσουν. Κυκλοφόρησε το 1983.
TOY7

TOY8

TOY9

TOY10

TOY11

TOY12

TOY13

TOY1

TOY2

TOY3

TOY4

TOY5

TOY6

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων