Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των διεθνών Μέσων Ενημέρωσης για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, κυρίως των ευρωπαϊκών χωρών όπου έχουν βασιλεία, έχουν βασιλείς και τα μέλη των βασιλικών τους οικογενειών παρευρίσκονταν στην εξόδιο ακολουθία.
Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον και από τα βρετανικά δίκτυα για την παρουσία της πριγκίπισσας Άννας στην Ελλάδα, όπως και από τα ισπανικά Μέσα γιατί πέρα από το τελετουργικό και την σημασία του γεγονότος, προσπάθησαν να εντοπίσουν τις εικόνες της σκηνής της συνάντησης της βασίλισσας Σοφίας και του τέως βασιλιά Χουάν Κάρλος.
Από την Μητρόπολη πολλά διεθνή ΜΜΕ φιλοξενούσεαναι Έλληνες δημοσιογράφους, όπως τη συνάδελφο της ΕΡΤ, Αλεξία Καλαϊτζή, για να δώσουν το ρεπορτάζ πίσω από το γεγονός. Υπήρξε δε και μεγάλο φωτογραφικό ρεπορτάζ από την Daily Mail, αλλά και συνεχή ενημέρωση από την κρατική ισπανική τηλεόραση.
Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν και τα Μέσα της Δανίας και της Ολλανδίας, λόγω της παρουσίας των βασιλικών ζευγαριών, ενώ πολλά διεθνή δίκτυα είχαν τους ανταποκριτές τους στη χώρα μας ή και απεσταλμένους τους.
Η εφημερίδα Guardian σημείωσε ότι ο Κωνσταντίνος ήταν για λίγες ώρες ξανά βασιλιάς των Ελλήνων ή έστω μερικών χιλιάδων Ελλήνων και έκανε μια ιστορική αναδρομή στα όσα οδήγησαν στην εξορία του μετά τη δικτατορία.
Επίσης, το Reuters επισημαίνει ότι πάρα πολλά μέλην της ευρωπαϊκών βασιλικών οικογενειών βρέθηκαν στην Αθήνα για να πουν το τελευταίο αντίο στον τελευταίο βασιλιά της Ελλάδας. Μεγάλη ιστορική αναδρομή έκανε με ρεπορτάζ της η DW, επισημαίνοντας πόσο διχαστική ήταν η φυσιογνωμία του εκλιπόντος για την Ελλάδα με την κίνησή του να ορκίσει τους πραξικοπηματίες.
Η εφημερίδα El Mundo γράφει ότι “Η Ελλάδα είχε βασιλιά ξανά για μία ημέρα”, επισημαίνοντας το δίλημμα που υπήρχε για τον Κωνσταντίνο και για τα λάθη της δυναστείας που τον οδήγησαν στην έκπτωση και στην εξορία.
Η εφημερίδα El Pais επισημαίνει τον καυγά της Λετίσια με τη Σοφία και την κοινή εμφάνιση της βασίλισσας Σοφίας με τον Χουάν Κάρλος.