Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Τα δύο τρίτα των Γερμανών κατά της υποψηφιότητας Μέρκελ για το Νόμπελ Ειρήνης

Περί τα δύο τρίτα των Γερμανών θεωρούν ότι η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, μεταξύ των φαβορί για το Νόμπελ Ειρήνης, δεν πρέπει να τιμηθεί με το βραβείο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Handelsblatt.

Το 61% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η κ. Μέρκελ δεν είναι η κατάλληλη υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης που ανακοινώνεται στο Οσλο, ενώ το 34% έχει αντίθετη άποψη, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa.

Μόνο στις τάξεις των οπαδών του συντηρητικού στρατοπέδου η υποψηφιότητα της κ. Μέρκελ εξασφαλίζει μία ισχνή πλειοψηφία θετικών γνωμών, το 54%.

Η Γερμανίδα καγκελάριος θεωρείται υποψήφια για τον μεσολαβητικό της ρόλο στην κρίση στην Ουκρανία και διότι άνοιξε τις πόρτες της Γερμανίας, τη στιγμή που η Ευρώπη ερχόταν αντιμέτωπη με την προσφυγική κρίση.

Ωστόσο, η στάση αυτή προκάλεσε την πτώση της δημοτικότητάς της στη Γερμανία, τη στιγμή που η χώρα είναι αντιμέτωπη με κύμα 577.000 προσφύγων από τις αρχές του έτους, ενώ περιμένει 800.000 έως 1.000.000 μέχρι το τέλος του 2015.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, η εφημερίδα προβάλλει το γεγονός ότι πολλοί Γερμανοί πολίτες αντιμετωπίζουν επικριτικά τη στάση της καγκελαρίου απέναντι τους πρόσφυγες.

πηγή: Ναυτεμπορική

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων