Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Τα φοινικόδεντρα επιστρέφουν στην Αθήνα και στο Μουσείο Μπενάκη (ΦΩΤΟ)

Μπορεί τα φοινικόδεντρα να εξαφανίστηκαν από την Αθήνα, αλλά ήρθε η ώρα να τους απολαύσουμε ξανά σε μια νέα μορφή στο μουσείο Μπενάκη. Η έκθεση «Imagine a Palm Tree» της Navine G. Khan-Dossos, την οποία παρουσιάζει το Μουσείο Μπενάκη στους χώρους του Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης, την Κυριακή 10 Απριλίου.

Η Navine G. Khan-Dossos έφτασε τον Σεπτέμβριο του 2015 με σκοπό να εγκατασταθεί για λίγα χρόνια στην Αθήνα. Με την άφιξή της άκουσε διάφορες συζητήσεις σχετικά με έναν περίεργο μύθο που αναφέρεται στην αφαίρεση των φοινικόδεντρων από το αστικό τοπίο της Αθήνας με σκοπό τον αναπροσανατολισμό της πόλης από την Ανατολή προς την Ευρώπη. Η ιστορία αυτή, όπως την άκουσε, έχει τρεις παραλλαγές: ότι συνέβη κατά το τέλος της Τουρκοκρατίας, στο τέλος του Β’ παγκόσμιου πολέμου ή κατά τη διάρκεια της δικτατορίας.

foikikes3

foinikes1

o-IMAGINE-A-PALM-TREE-570

Έκτοτε προσπαθεί να καταλάβει εάν οποιαδήποτε από αυτές τις διαφορετικές εκδοχές είναι αληθινή. Το θέμα αυτό αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία μιας τοιχογραφίας στο χώρο του κυλικείου του Μουσείου Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων