Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021

Ντιμπέιτ σε… american style θέλει ο Μεϊμαράκης!

Γράφει ο Ceteris Paribus

Το… american style στο επικείμενο debate με τον Αλέξη Τσίπρα προτιμά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Με τους δύο αρχηγούς όρθιους, με κλίμα «ανάλαφρο», με μεγάλη ελευθερία κινήσεων που να επιτρέπει να εκδηλωθεί και η προσωπική «ιδιοσυγκρασία» των ανδρών, να μπορούν να δείξουν την «ανθρώπινη» πλευρά τους, να αστειεύονται, να μεταπηδούν από τη γλώσσα της σκληρής αντιπαράθεσης στις προσωπικές φιλοφρονήσεις, στις αιφνιδιαστικές ατάκες κ.λπ.
Αντίθετα, ο Αλέξης Τσίπρας προτιμά τον «κλασικό» τρόπο, με κύριο μενού τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και τις «συντεταγμένες» απαντήσεις των πολιτικών αρχηγών.
Έτσι, το debate έχει «κλειδώσει», αλλά παραμένει εκκρεμής η απόφαση για το «στυλ» που θα επιλεγεί…

Είναι προφανές τι εξηγεί τις… προτιμήσεις των δύο αρχηγών. Στη ΝΔ εκτιμούν ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης υπερέχει του Αλέξη Τσίπρα στο «αμερικανικό στυλ», καθώς έχει το χάρισμα της αμεσότητας, της γρήγορης και «φυσικής» μετάπτωσης από το σκληρό πολιτικό λόγο στον αστεϊσμό και τη «λαϊκή» ατάκα, ενώ και η «γλώσσα του σώματος» του επιτρέπει να υπηρετήσει αποτελεσματικά ένα τέτοιο στυλ. Αντίθετα, στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας υπερτερεί στον «καθαρό» πολιτικό λόγο και μπορεί να αναδείξει την υπεροχή του σε μια πιο «συντεταγμένη» διαδικασία.

Ενώ λοιπόν οι κανόνες και οι λεπτομέρειες για το debate όλων των πολιτικών αρχηγών έκλεισαν σήμερα στην άτυπη Διακομματική Επιτροπή, για το debate των κ. Τσίπρα και Μεϊμαράκη η «τριβή» συνεχίζεται…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων