Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022

Τα… γυρίζουν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ (νέα “διευκρινιστική” επιστολή)

Λίγες μόνο ώρες έπειτα από την υπογραφή της επιστολής από οκτώ βουλευτές – ανεξάρτητους και ΔΗΜΑΡίτες – έρχεται μία επιστολή να αναθεωρήσει τα δεδομένα. Το κείμενο το οποίο συνυπογράφουν οι βουλευτές:

Χρήστος Αηδόνης,
Σπύρος Λυκούδης,
Βασίλης Οικονόμου,
Πέτρος Τατσόπουλος,
Νίκος Τσούκαλης,
Νίκη Φούντα,
Θωμάς Ψύρρας και
Γρηγόρης Ψαριανός

και το οποίο κατατέθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής ζητούσε εθνική ανασυγκρότηση με συνεργασίες, συμφωνίες και ευρύτατες συναινέσεις…

Στη συνέχεια όμως οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, Τσούκαλης, Φούντα και Ψύρρας έστειλαν μία νέα επιστολή ξεκαθαρίζοντας πως η επιστολή που προηγήθηκε απευθύνεται κυρίως στα δύο μεγάλα κόμματακαι δεν συνδέεται με την επιλογή και τη ψήφο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Διαβάστε αναλυτικά όλη την επιστολή που υπέγραψαν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ:

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

H πρόταση των Βουλευτών για εθνική συνεννόηση είναι μια “δέσμη” τριών ενεργειών συναίνεσης, που προϋποθέτει απαραίτητα την συμφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων. Προς αυτά κυρίως απευθύνεται. Πρόκειται για πρόταση-έκκληση για στοιχειώδη συνεννόηση που έχει ανάγκη ο τόπος ώστε να διασφαλίσουμε -έστω και την τελευταία στιγμή- κάποιες εκ των κορυφαίων θεσμικών διαδικασιών: α) συμφωνία για να ολοκληρωθεί η Αναθεώρηση του Συντάγματος τα δύο επόμενα χρόνια, β) συμφωνία για Εκλογή Προέδρου, γ) συμφωνία για το χρόνο των εκλογών.

Η Πρόταση αυτή είναι ενιαία και ΔΕΝ συνδέεται με την επιλογή και την ψήφο του καθενός βουλευτή στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η αποδοχή της πρότασης θα έχει ως αποτέλεσμα:

να αποδείξει ότι οι πολιτικές δυνάμεις δεν έχασαν τη δυνατότητα στοιχειώδους συνεννόησης
να αποφορτίσει το κακό πολωτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί
να δώσει την αίσθηση ότι η χώρα πορεύεται συντεταγμένα και με σταθερότητα, γεγονός που θα διευκολύνει τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και το ΔΝΤ και θα θέσει τις βάσεις για την καλύτερη διαπραγμάτευση του χρέους.
να μην μεταθέσει την αναθεώρηση του συντάγματος πέρα από το 2020 και να υπάρξει ο χρόνος για να γίνουν οι συνταγματικές αλλαγές (για το πολιτικό σύστημα, τις εξουσίες του προέδρου, την ευθύνη υπουργών, τους πόρους της αυτοδιοίκησης, το εκλογικό σύστημα, το σταθερό φορολογικό σύστημα κλπ) που είναι απαραίτητες για μελλοντικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα.
Οι βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ.

Τσούκαλης Νίκος

Φούντα Νίκη

Ψύρρας Θωμάς

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων