Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Τα κόμματα εξασφάλισαν ασυλία στους συνεργούς τους!

Έχουμε δει κι έχουμε δει «τροπολογίες της ντροπής» αλλά αυτή μάλλον τις έχει ξεπεράσει όλες. Διότι όχι μόνο πρόκειται για μια φωτογραφική τροπολογία αλλά αυτοί που «φωτογραφίζονται» είναι όσοι συνήργησαν στο να μεταφερθούν στα ταμεία των κομμάτων εκατομμύρια ευρώ από τις τράπεζες με τη μορφή δανείων.

Το πολιτικό σύστημα όμως δεν τους ξέχασε και λίγο πριν από την κατάρρευσή του φροντίζει για το ακαταδίωκτο και την ασυλία τους. Έτσι λοιπόν με τροπολογία που κατατέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και επικυρώνεται τυπικά σήμερα, ορίζεται πως δεν διαπράττει το αδίκημα της απιστίας η ηγεσία και τα στελέχη μιας τράπεζας που έδωσαν δάνεια σε νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου του ευρύτερου δημόσιου τομέα που είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Με αυτή την τροπολογία λοιπόν που εντάχθηκε στο σχέδιο νόμου «Διαμόρφωση Φιλικού Αναπτυξιακού Περιβάλλοντος για Στρατηγικές και Ιδιωτικές Επενδύσεις και άλλες διατάξεις» (τι ειρωνεία!) μπορούν πλέον να κοιμούνται ήσυχοι όσοι έδιναν αφειδώς δάνεια στα κόμματα, σε βάρος των τραπεζών τους των οποίων τα σπασμένα καλούμαστε να πληρώσουμε τώρα όλοι μαζί.

Ποιος δίνει λοιπόν τώρα το «πάτημα» στη Χρυσή Αυγή να τους κουνάει το δάκτυλο; Οι ίδιοι, όπως πάντα, φυσικά. Διότι η τροπολογία ήταν «βούτυρο στο ψωμί» της Χρυσής Αυγής, όταν το υπόλοιπο «συνταγματικό τόξο» (ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλαμβανομένων) έκαναν την τροπολογία «γαργάρα», αφού οι πάντες είναι δανειοδοτηθέντες και ουδείς γνωρίζει εάν και ποιοι εξυπηρετούν τα δάνεια αυτά ή αν είναι όλα στο «κόκκινο». Ας μη χύνουν λοιπόν κροκοδείλια δάκρυα για τη δημοκρατία, όταν και την ύστατη στιγμή κάνουν ό,τι μπορούν για να εξαφανίσουν και το τελευταίο ψήγμα πολιτικής ηθικής.

ΥΓ: Άκου εκεί… «μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα» τα κόμματα! Αυτό είναι πραγματικά το πιο σύντομο ανέκδοτο της Μεταπολίτευσης!

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων