Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Τα μάτια στραμένα στην Ηλεία μετά τους 15 σεισμούς χθες το βράδυ!

Μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου είχαν καταγράψει 15 σεισμούς έως 2,5R στις περιοχές της Δυτικής Πελοποννήσου.

Για προληπτικούς λόγους τα σχολεία του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και της Τοπικής Κοινότητας Φιγαλείας θα παραμείνουν κλειστά. Ζημιές μικρής έκτασης σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή των Κρεστένων αναφέρονται μέχρι στιγμής από μηχανικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr, κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί στα σύνορα Ηλείας – Αρκαδίας και πιο συγκεκριμένα στην Εθνική Οδό Πύργου – Τριπόλεως, στο ύψος της γέφυρας του Ερυμάνθου.

Ρηγματώσεις και καταρρεύσεις τοίχων αναφέρονται στη Φρίξα, χωρίς να υπάρχουν τραυματίες. Στην ευρύτερη περιοχή του επίκεντρου του σεισμού έχουν μεταβεί και δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πύργο και την Ολυμπία. Ζημιές καταγράφονται και στη Φιγαλεία.

Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν από τον σεισμό των 5,2R στην Κρέστενα. Μια τετραμελής οικογένεια αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της και να διανυκτερεύσει σε άλλο κατάλυμα, καθώς το οίκημα είχε υποστεί σοβαρές καταστροφές.

patrastimes.gr / ilialive.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων