Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Τα μόνα «μαύρα» στην Εκκλησία, είναι τα ….ράσα;

O Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος έχει ξεχωρίσει μεταξύ των Ιεραρχών της Εκκλησίας για την ευρύτητα της σκέψης του και την ευθύτητα του λόγου του. Η νέα παρέμβασή του λοιπόν δεν συνιστά έκπληξη καθώς στο εσωτερικό της Εκκλησίας υπάρχει μεγάλη αναταραχή μετά από τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, έχει ανακαλύψει «ιερές» καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας δηλώνει οργισμένος επειδή ούτε η Εκκλησία έχει δώσει απάντηση, ούτε το ΣΔΟΕ έχει απαντήσει αν όντως υπάρχουν ιερείς με «μαύρες» καταθέσεις. Γι αυτό και ο Μητροπολίτης με μια σκληρή επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο του ζητά να κινητοποιηθεί και να παρέμβει στο ΣΔΟΕ, ώστε να λάμψει η αλήθεια.

Τι τύχη θα έχει η επιστολή του Μητροπολίτη; Θα πάρει ο Αρχιεπίσκοπος πρωτοβουλίες; Η έρευνα αφορά μόνο τους τρεις Μητροπολίτες τα ονόματα των οποίων που έχουν ακουστεί μέχρι σήμερα; Μήπως είναι απλά οι «αδύναμοι κρίκοι» και το θέμα με τις «μαύρες» καταθέσεις αφορά και άλλους; Πόσους και ποιους;

Τα ερωτήματα είναι εύλογα σε μια στιγμή που η κοινωνία έχει γονατίσει. Για αυτό και έχει δικαίωμα να γνωρίζει ποιοι πλούτισαν σε βάρος της κι αν μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και Ιεράρχες. ‘Έχει δικαίωμα να γνωρίζει που πάει το μισό ή το ένα ευρώ που ρίχνει στο παγκάρι ή στον δίσκο.

Το ανησυχητικό είναι πως κυκλοφορούν πληροφορίες για πιέσεις ώστε να μη βγει το θέμα στο φως, στις πραγματικές του διαστάσεις. Το ακόμη πιο ανησυχητικό είναι πως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι πιέσεις αυτές έπιασαν τόπο σε δύο τουλάχιστον μεγάλες εφημερίδες και το έκαναν «γαργάρα».

Σε ένα τέτοιο βαρύ κλίμα λοιπόν ο Μητροπολίτης Μεσογαίας έχει κάθε δίκιο να ζητάει να ξεκαθαρίσει τη θέση της η Εκκλησία και ο Αρχιεπίσκοπος να μπει μπροστάρης σε αυτή την πρωτοβουλία.

Το «ποίμνιο», αργά ή γρήγορα, θα αναφωνήσει «Είδομεν το φως το αληθινόν». Καλύτερα να έχει συμβεί με πρωτοβουλία της ίδιας της Εκκλησίας, παρά να βρεθεί στη θέση να προσπαθεί εκ των υστέρων να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Άλλωστε οι αμαρτίες συγχωρούνται. Τα λάθη όμως πρέπει να πληρώνονται.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων